Κ. Γαβρόγλου: Δε θα πάει πολύ μακριά η κ. Κεραμέως με πονηριές, άγνοια, εμμονές και ψέματα.

O πρώην Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ¨Αυγή” αναφερόμενος στο θέμα των αντιστοιχίσεων Πανεπιστημιακών Τμημάτων υπογράμμισε ότι “θα παρακαλούσαμε την κ. Υπουργό να αποφασίσει να ασκεί πολιτική χωρίς τα κατ’ εξακολούθηση ψέματα που λέει. Και να μάθει πώς λειτουργούν τα Ιδρύματα μας. Και πώς λειτουργούν και αλλού στον κόσμο. Και αν θέλει ας διαβάσει τις αποφάσεις των Συγκλήτων αυτών των ημερών μήπως και καταφέρει να μην είναι όλοι εναντίον της.

Αναλυτικότερα, ο  Κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

“Δε θα πάει πολύ μακριά η κ. Κεραμέως με πονηριές, άγνοια, εμμονές και ψέματα. Υπέγραψε μία υπουργική απόφαση που όμοια της δεν υπάρχει στα χρονικά των Πανεπιστημίων μας: δεν αντιστοίχισε Τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα και με ταυτόσημα προγράμματα σπουδών. Ας κάνουμε μία προσπάθεια να της εξηγήσουμε τα αυτονόητα: όταν ιδρύεται ένα Τμήμα και αρχίζει να λειτουργεί με πρόγραμμα σπουδών εγκεκριμένο από την Σύγκλητο, όπου διδάσκουν καθηγητές που εκλέγονται με τα ίδια προσόντα όπως και στα άλλα Τμήματα στο ίδιο γνωστικό πεδίο, τότε τα Τμήματα αυτά είναι εξ ορισμού αντίστοιχα. Η όποια αξιολόγηση σχετίζεται με την ποιότητα σπουδών, υποδομών κτλ. Και η αξιολόγηση αυτή γίνεται μετά από κάποιο διάστημα, αφού έχει ήδη λειτουργήσει ένα Τμήμα. Έτσι γίνεται παντού στον κόσμο. Παντού. Και στη χώρα μας. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή τάξη.
Η κ. Υπουργός προχωράει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, επικαλούμενη δε και αποφάσεις της αρχής πιστοποίησης, αποδεικνύει με έμπρακτο πια τρόπο ότι η αρχή αυτή δημιουργήθηκε για να “αιτιολογεί” τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου.
Μετά την ασύλληπτη ταλαιπωρία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές με λάθος θέματα, με θέματα εκτός ύλης και άλλα ευτράπελα, τώρα το Υπουργείο έρχεται να προσθέσει επιπλέον άγχος στους υποψηφίους φοιτητές λίγο πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Και γιατί όλα αυτά;

Επειδή διαφωνεί με την μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια και αφού δεν βρίσκει άλλους τρόπους να την υπονομεύσει, παίζει με το μέλλον των παιδιών, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απαξιώσει πολλά από τα δημόσια Πανεπιστήμια μας.
Εμείς θα παρακαλούσαμε την κ. Υπουργό να αποφασίσει να ασκεί πολιτική χωρίς τα κατ’ εξακολούθηση ψέματα που λέει. Και να μάθει πώς λειτουργούν τα Ιδρύματα μας. Και πώς λειτουργούν και αλλού στον κόσμο. Και αν θέλει ας διαβάσει τις αποφάσεις των Συγκλήτων αυτών των ημερών μήπως και καταφέρει να μην είναι όλοι εναντίον της.

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.