Κυβέρνηση και ειδικοί: Προβληματισμός και δεύτερες σκέψεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Η κακή επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώθηκε στο τέλος της εβδομάδας προβληματίζει έντονα τόσο τους ειδικούς όσο και την Κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των σχολείων την 7η Σεπτεμβρίου.

Με βάση πληροφορίες που διακινούνται από το πρωί η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι έχει ανακοινωθεί. Αντί, δηλαδή, για τις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. (protothema.gr)

Πηγή του Υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι τα δεδομένα θα αξιολογούνται διαρκώς, με συνεχείς διαβουλεύσεις με την επιδημιολογική ομάδα και αν δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα, τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek.gr το θέμα αναμένεται να αναλυθεί σε διεξοδική συζήτηση των εμπλεκομένων φορέων το Σαββατοκύριακο όπου θα γίνουν εκτιμήσεις για την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων! Επιφυλάξεις και ανησυχίες διατυπώνονται από παράγοντες για την αναστάτωση που θα προκληθεί και τους κινδύνους που δημιουργούνται για διάφορες ομάδες πληθυσμού, όπως για παράδειγμα η φύλαξη των παιδιών από παππούδες και γιαγιάδες και άλλες ευάλωτες ομάδες. Αναμένεται να συζητηθεί και πάλι η πρόταση που είχε “πέσει” στο τραπέζι πριν δύο (2) εβδομάδες, σύμφωνα με την οποία, αν συνεχιστεί ο αυξητικός ρυθμός των κρουσμάτων, θα υπάρξει αναβολή για κάποιες εβδομάδες τής δια ζώσης διδασκαλίας με σταδιακή επαναφορά της και η εκκίνηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών θα γίνει με εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία  η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο. όπως έχει εισηγηθεί ομόφωνα η επιτροπή και έχει αποδεχθεί το υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.