Η Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεδιάσκεψη με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Απόψεις και εμπειρίες από την εξ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία, την καθημερινότητα μαθητών και  εκπαιδευτικών εν μέσω της πανδημίας αντάλλαξαν σε τηλεδιάσκεψη, μαθητές και δάσκαλοι  του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου  Χαλκιδικής με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Χάρηκα που σας είδα όλους και  διαπίστωσα ξανά τη θετική διάθεσή σας για υψηλούς στόχους. Πολύτιμη η συνεργασία μας και θα συνεχιστεί.  Είναι αλήθεια ότι τίποτε δε μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Για όσο όμως χρονικό διάστημα οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν τα σχολεία μας να είναι κλειστά, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υπάρχει όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή δασκάλου και μαθητή – έστω και μέσω οθόνης υπολογιστή», ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές αυτής της ψηφιακής συνάντησης.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος εκτός από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής Μυλωνά Ζαφειρούλα, ο Πρόεδρος της Ολύνθου  Νίκος Αυγέρης, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕΚΕΣ Κασσώτη Ο., Παπαθανασίου Ε., Αμανατίδης Ν., ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS Πρωτοψάλτης Αρίστος, η Διευθύντρια του Δ. Σ Ποτίδαιας Χαλκιδικής Αδαμίδου Ραλία, και ο εκπαιδευτικός του Δ.Σ Σταυρακίου Ιωαννίνων Πουλίζος Χρήστος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NEMESIS και στις δράσεις που υλοποιεί το Δ/Σ Ολύνθου.

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σε σχέση με την εισαγωγή της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία τονίζοντας ότι  «θα αποτιμηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος και πρωτοβουλίες σαν την δική σας θα αποτελέσουν φάρους και για άλλα σχολεία».  Δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να εξεταστεί το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν και άλλα Διαδραστικά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.