Δραματική κατάσταση στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη μετά το «λουκέτο»

Περί τα 200 άτομα, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό, φύλακες και οδηγοί των λεωφορείων δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Ειδικά από τη στιγμή που τους οφείλονται μισθοί μηνών και μέσα στο καλοκαίρι καλούνται να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας.

«Εκπαιδευτικοί με πολυετή εργασία, σκληροί άνθρωποι, κλαίνε για το μέλλον που τους περιμένει», τονίζει στο in.gr εργαζόμενος στο σχολείο. Λέει μάλιστα ότι είναι αδύνατο πολλοί από τους εκπαιδευτικούς να βρουν δουλειά τώρα, ειδικά όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και κέρδισαν στη δικαιοσύνη προσωρινή διαταγή κατά του σχολείου εξασφαλίζοντας τις οφειλόμενες αποδοχές των δύο μηνών ( Απριλίου και Μάιου 2020).

Οι δυσκολίες για το ιστορικό σχολείο είχαν φανεί εδώ και μερικά χρόνια καθώς τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων, έγιναν βρόχος για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί, εξυπηρετώντας προφανώς τον δανεισμό του. Μάλιστα μαζί με το δημοτικό σχολείο είχε περί τα 1.000 παιδιά τα οποία τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν δεκάδες γονείς αρνούνταν να καταβάλουν τα δίδακτρα με πρόσχημα τον κοροναϊό και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, μετά το αίτημα που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ προς την Υπουργό Παιδείας για την πειθαρχική δίωξη των νόμιμων εκπροσώπων και των διευθυντικών στελεχών των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη, η Ομοσπονδία προχωρά σε προσφυγή προς το Υπουργείο Εργασίας. Με την προσφυγή της η ΟΙΕΛΕ ζητά τη διασφάλιση της καταβολής των νόμιμων υποχρεώσεων της ιδιοκτησίας (μισθών, αποζημιώσεων) και, κυρίως, την απαρέγκλιτη τήρηση των ρυθμίσεων για τις καταγγελίες σύμβασης, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε και χθες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με το νομικό της επιτελείο για να αποφασιστεί, εάν θα υπάρξει νομική κίνηση για τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ιδιοκτησίας και Διεύθυνσης. Η ΟΙΕΛΕ τονίζει ότι με επιστολή που εστάλη προς τη Διεύθυνση Ανατ. Αττικής επιχειρείται δολίως (με δέλεαρ δήθεν διορισμό στο δημόσιο) η μη σύννομη με την εκπαιδευτική νομοθεσία καταγγελία σύμβασης των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν κάθε αξίωση για αποζημίωση απόλυσης και οφειλόμενους μισθούς και επιπλέον να μηδενιστεί η εκπαιδευτική προϋπηρεσία τους.

Στον αέρα τα παιδιά

Εν τω μεταξύ, τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε εκατοντάδες οικογένειες που μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να βρουν άδειες θέσεις σε άλλα ιδιωτικά σχολεία για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Τα «Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη» ενημέρωναν τους γονείς ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με τρία σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν τα παιδιά, ωστόσο, υπάρχουν πολλές αντικειμενικές δυσκολίες. Γονείς τονίζουν ότι τα σχολεία τους λένε ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις κι ότι έχουν κλείσει τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών.

via: in.gr

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

  • Ακολουθήστε μας στα social media:

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.