Α. Γκίκα: Σήμερα, στις 15:30, η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Διαδικτυακή σύσκεψη με τα μέλη των ειδικών Επιστημόνων του ΟΕΔΥ, θα έχει σήμερα  Δευτέρα , στις 3:30 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek, η επικρατέστερη ημερομηνία  έναρξης του νέου διδακτικού έτους είναι  η 7η Σεπτεμβρίου όπως είχε αποφασιστεί αρχικά  και όπως προτείνουν οι ειδικοί, ενώ μικρότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η 14η Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα στο OPEN, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα υποδείξουν αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

Παράλληλα, για περιπτώσεις μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και για άλλα εξειδικευμένα ζητήματα, θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις και οδηγίες από τους ειδικούς.

Σχετικά με το ζήτημα των αιθουσών διδασκαλίας και το αίτημα για τη συγκρότηση μικρότερων τμημάτων (έως 15 μαθητές) η γενική γραμματέας αρκέστηκε να δηλώσει πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Παράλληλα, η γ.γ διαβεβαίωσε πως τα σχολεία βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς έχουν αποσταλεί αντισηπτικά και μάσκες στους δήμους, ενώ ειδικές οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό και τη χρήση της μάσκας έχουν συνταχθεί από τον ΕΟΔΥ και θα αποσταλούν προς τις σχολικές μονάδες.

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.