Απίστευτο μήνυμα Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου | Περιορισμένες οι δυνατότητες της τηλε-εκπαίδευσης λόγω ίντερνετ

Την ημέρα που αναμένονται τα νέα μέτρα από τον πρωθυπουργό με εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων λόγω γενικευμένου lockdown, την ίδια ημέρα το  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στέλνει μήνυμα στα σχολεία που ενημερώνει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλe-εκπαίδευσης σε σχέση με το πόσο γρήγορο είναι το διαδίκτυο.

Το μήνυμα του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου για την χρήση της πλατφόρμας σε σχέση με το διαδίκτυο

Αξιότιμες/οι κυρίες/κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί χαίρετε,

Με το μήνυμα μας αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τον αριθμό των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων webex που μπορούν να διεξαχθούν από το σχολείο σας. Ο αριθμός των ταυτόχρονων τηλεδιασκέψεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν ικανοποιητικά περιορίζεται από την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο του σχολείου σας.

Ο αριθμός αυτός παρουσιάζεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τύπος σύνδεσης με το διαδίκτυο
Επιτρεπτός Αριθμός ταυτόχρονων
WebEx Meetings ανά σύνδεση
ADSL 24/1Mbps (Download/Upload)
1
VDSL 50/5 Mbps (Download/Upload)
5
VDSL 100/10 Mbps (Download/Upload)
10
Οπτική ίνα
50+

Θα πρέπει την ώρα που πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις στις σχολικές μονάδες να μην απασχολείται η γραμμή με λειτουργίες που καταναλώνουν τη χωρητικότητα της γραμμής, όπως κατέβασμα αρχείων, παρακολούθηση ζωντανών εκπομπών ή/και καμερών ή ιστοτόπων με βίντεο. Μπορεί η γραμμή να απασχολείται μόνο για απλές λειτουργίες όπως π.χ. η αποστολή και λήψη e-mails.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που αφορούν τις τηλεδιασκέψεις webex στον ιστότοπο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για την υπηρεσία https://webex.sch.gr και ειδικότερα στις οδηγίες https://webex.sch.gr/docs.php και στις Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις, FAQ. (pdf)

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.