Ζ. Μακρή: Απαραίτητη και απαράβατη συνθήκη η εκπαίδευση των μαθητών με οπτική αναπηρία

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στην εκδήλωση «Διαδίκτυο – Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με οπτική αναπηρία: Ζητήματα Ψυχικής Υγείας και Ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου», που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Στην ομιλία της η κυρία Μακρή είπε:

«Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η διάχυση καλών πρακτικών, που αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών με οπτική αναπηρία, είναι η απαραίτητη και απαράβατη συνθήκη, προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμού.

Με ιδιαίτερη έμφαση και μέριμνα στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της πρόσβασης των μαθητών με οπτική αναπηρία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες προσεγγίζω σήμερα το θέμα της εκδήλωσης «Διαδίκτυο – Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με οπτική αναπηρία: Ζητήματα Ψυχικής Υγείας και Ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου».

Εργαζόμαστε για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα του εκπαιδευτικού υλικού για μια ποιοτική εκπαίδευση.

Η χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση έχει επιδείξει αξιοσημείωτη πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Τα ψηφιακά μέσα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα στα άτομα με οπτική αναπηρία να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην χρήση της πληροφορίας και της παρεχόμενης γνώσης.

Το όραμα του ψηφιακού γραμματισμού για την αλλαγή της εκπαίδευσης μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να επεκταθεί και να βεβαιωθούμε ότι θα ισχύσει ισότιμα για όλα τα μέλη της μαθητικής κοινότητας.

Και ενώ το διαδίκτυο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και την προτίμηση παιδιών και εφήβων ως μέσο ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας με τον κόσμο, θα πρέπει με απλές και κατανοητές συμβουλές, παιδιά και έφηβοι να μεγιστοποιήσουν την ασφαλή παρουσία τους και την προστασία τους στον ψηφιακό κόσμο.

Με προσήλωση στη νέα προοπτική του ελληνικού σχολείου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις του 21ου αιώνα, καθοδηγούμε παιδιά και εφήβους να «χτίσουν» το μέλλον τους.

Όλα τα παιδιά, όλους τους εφήβους! Ανεξαιρέτως!»

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΕΚΠΑ, κ. Καραδήμα, τη Διοικήτρια και Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, κ. Χαμονικολάου, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Μαργιόλα, καθώς και όλα τα Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία Όρασης, για τη συμμετοχή, τη διοργάνωση, τη συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα:

Ζ. Μακρή: Πώς θα γίνονται τα self test σε παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.