Υπουργείο Παιδείας: Υποτροφία 1300 ευρώ σε 2.000 δικαιούχους – Η μοριοδότηση, τα δικαιολογητικά

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για τη χρηματοδότηση με 2,6 εκ. ευρώ των ΑΕΙ της χώρας  προκειμένου να τα διαθέσουν μέσω 2.000 υποτροφιών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ύψος μίας πλήρους υποτροφίας ανέρχεται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων ευρώ (1.300 €). Μία πλήρης υποτροφία δύναται να κατατμηθεί σε δύο (2) επιμέρους ισόποσες υποτροφίες των εξακοσίων πενήντα ευρώ (650 €) με απόφαση του αρμοδίου, ανά περίπτωση, οργάνου.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα διεξάγουν επικουρικό διδακτικό έργο σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου αφορά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και συνίσταται στη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων, καθώς και στην ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας διδασκαλίας προπτυχιακών μαθημάτων.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε «Συνεχίζεται και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός των ανταποδοτικών υποτροφιών, που έχει διττό στόχο: στηρίζει αφ’ ενός το διδακτικό έργο των Πανεπιστημίων μας, αφ’ ετέρου τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες, με διδακτική εμπειρία και οικονομικούς πόρους».

Οι δυνητικοί υπότροφοι

Ως δυνητικοί υπότροφοι ορίζονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες οι οποίοι φοιτούν σε προγράμματα σπουδών δεύτερου και τρίτου κύκλου τα οποία οργανώνονται από Τμήματα της ίδιας Σχολής κάθε Α.Ε.Ι..

Στα προγράμματα σπουδών δεύτερου και τρίτου κύκλου ενός Τμήματος συμπεριλαμβάνονται και τα διατμηματικά ή διιδρυματικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή προγράμματα σπουδών τρίτου κύκλου με συνεπίβλεψη του άρθρου 43 του ν. 4485/2017 (Α ́114), τα οποία οργανώνει και στα οποία συμμετέχει το Τμήμα.

Πόσες υποτροφίες θα χορηγήσει το κάθε ΑΕΙ

Δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι τα κάτωθι είκοσι τρία (23) Δημόσια Πανεπιστήμια  της ημεδαπής. Η χρηματοδότηση κατανέμεται συνολικά ως ακολούθως ανά ποσό επιχορήγησης και συνολικό αριθμό υποτροφιών:

Για να ενημερωθείτε για τα κριτήρια μοριοδότησης, τα δικαιολογητικά, τις  υποχρεώσεις υποτρόφων, τη διαδικασία κατανομής ωρών επικουρικού διδακτικού έργου, τους λόγους αποκλεισμού, τη διαδικασία επιλογής υποτρόφων και τη διαδικασία καταβολής υποτροφίας,  μελετήστε το ΦΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Δωρεάν μεταπτυχικά 2022: Σε ποια ιδρύματα θα τα βρείτε. Αίτηση – κριτήρια.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.