Υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων κινδυνεύουν με αποκλεισμό λόγω ΤΠΕ

Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.1 του ν. 4823/2021 “Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης”  η πιστοποίηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων αντί να καταθέσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων πιστοποίηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου που πιστοποιεί την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση,  κατέθεσαν πιστοποίηση ΤΠΕ Β΄ ή Β1 επιπέδου.

Και το έπραξαν αυτό είτε γιατί είχαν την αίσθηση ότι το πιστοποιητικό Β΄ ή  Β1 Επιπέδου θεωρείται ανωτέρου επιπέδου από το προαπαιτούμενο πιστοποιητικό  Α΄, είτε γιατί πολύ απλά δε διέθεταν σχετική πιστοποίηση Α΄ αφού τους δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 έστω και αν δε διέθεταν πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ (προαπαιτούμενη κι εδώ).

Τι εννοούμε:

Κατ’ εξαίρεση, στην περίοδο επιμόρφωσης Β1 Οκτωβρίου 2018, δόθηκε η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, που κατά την κρίση τους διέθεταν βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε, δηλαδή διέθεταν την ουσιαστική προϋπόθεση για την παρακολούθηση του προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε, έστω και αν δε διέθεταν πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ (δεδομένου ότι, λόγω τεχνικών και διαχειριστικών ζητημάτων που είχαν ανακύψει, δεν είχε καταστεί ακόμη δυνατόν να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στο έργο εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ.).

Ωστόσο κατά τη διαδικασία κλήρωσης – κατανομής στα προγράμματα, θα δίδεται προτεραιότητα στους έχοντες πιστοποίηση.

Επομένως

δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων που έχουν πιστοποίηση Β1 επιπέδου, έχουν σίγουρα  και πιστοποίηση ΤΠΕ Α’ επιπέδου που είναι προαπαιτούμενο για να γίνει κάποιος υποψήφιος δεκτός για τη διαδικασία επιλογής  Διευθυντών σχολείων.

Φυσικά με την κατάθεση πιστοποίησης Β1 αντί για Α΄ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτός ο υποψήφιος αφού το πιστοποιητικό Β1 μοριοδοτείται κατόπιν στην καταμέτρηση μορίων.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του e-pimorfosi.cti.gr προς τα ΚΣΕ
Επισημάνσεις σχετικά με την Πρόσκληση προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση της 4ης Περιόδου Επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης σχετικά με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Π724/21.06.2018 προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 4η περίοδο επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ (βλ. πλήρες κείμενο Πρόσκλησης ΕΔΩ), με προβλεπόμενη έναρξη τον Οκτώβριο 2018, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω (σημεία ενδιαφέροντος ή διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους):

1) Κατ’ εξαίρεση, στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δίδεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, που κατά την κρίση τους διαθέτουν βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε., δηλαδή διαθέτουν την ουσιαστική προϋπόθεση για την παρακολούθηση του προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν με δική τους ευθύνη στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., έστω και αν δεν διαθέτουν πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ (δεδομένου ότι, λόγω τεχνικών και διαχειριστικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες στο έργο εξετάσεις πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε.). Ωστόσο κατά τη διαδικασία κλήρωσης – κατανομής στα προγράμματα, θα δίδεται προτεραιότητα στους έχοντες πιστοποίηση.

2), 3), 4)….

5) Με τις παραπάνω ρυθμίσεις δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, ανεξάρτητα από τον τόπο απασχόλησης/διαμονής τους και την ειδικότητά τους, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό διασφαλίζει την πλήρωση και διεξαγωγή των προγραμμάτων, τα οποία κατ’ ανάγκη καταρτίζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τους γεωγραφικούς περιορισμούς που τίθενται από το πλαίσιο που διέπει το έργο (προτεραιότητες ΕΣΠΑ 2014-2020).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα ΚΣΕ είναι η Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://e-pimorfosi.cti.gr/mis) (οδηγίες διατίθενται εδώ)

Διαβάστε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Από 8 έως 30 Μαρτίου οι συνεντεύξεις των υποψήφιων εκπαιδευτικών

Σημαντικό! Επιμόρφωση στο Β1 επίπεδο ΤΠΕ και χωρίς πιστοποίηση Α’ επιπέδου

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.