Υπ. Παιδείας: Θεσμοθετείται Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους «αδύναμους» μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, προκειμένου να μειωθεί η σχολική αποτυχία αλλά και το φαινόμενο εγκατάλειψης του σχολείου, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης (Π.Η.Σ) και θα περιλαμβάνει μαθήματα και των τριών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου ενώ κάθε μάθημα θα χωρίζεται σε ενότητες ακολουθώντας χρονικά τον ετήσιο κύκλο παράδοσης της ύλης.

Πρόσθετη Ηλεκτρονική Στήριξη για μαθητές

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης (Π.Η.Σ) περιλαμβάνει εναλλακτικές μορφές μάθησης, ώστε να καλύπτονται τα μαθησιακά κενά και να παρέχονται ίσες δυνατότητες στους μαθητές.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας

είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου συνόλου ψηφιακών μαθημάτων και υποστηρικτικού υλικού για τους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου και η ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής – Πλατφόρμας Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης με δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένης υποστηρικτικής διδασκαλίας, χωρίς τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικού και την παράλληλη αξιοποίηση του υφιστάμενου εξοπλισμού (κινητά εργαστήρια Η/Υ, Διαδραστικά Συστήματα). Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιείται τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και σε τυχόν πρόσθετες δράσεις εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών.

Τα μαθήματα,

σύγχρονα και ασύγχρονα θα τα ετοιμάσουν καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς  και μέλη ΔΕΠ.

Το περιεχόμενο κάθε ενότητας μαθήματος

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, στα ψηφιακά μαθήματα μπορούν να ενταχθούν μαθήματα και των τριών τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ κάθε μάθημα θα χωρίζεται σε ενότητες ακολουθώντας χρονικά τον ετήσιο κύκλο παράδοσης της ύλης. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο κάθε ενότητας μαθήματος θα περιλαμβάνει:

α) βιντεοσκοπημένη πρότυπη παράδοση μικρής διάρκειας,
β) υποστηρικτικό υλικό του μαθήματος, όπως σημειώσεις,
γ) μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων με παραδείγματα,
δ) ασκήσεις
ε) πηγές πρόσθετης υποστήριξης
στ) διδακτικό βιβλίο πρόσθετης διδακτικής στήριξης από υπάρχουσες εκδόσεις (σε ηλεκτρονική μορφή)

Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.