Το μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με ανάρτησή της στα Social Media, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, έστειλε το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Το μήνυμα:

«Κι αν είσαι γυναίκα, μην ξεχνάς ότι κρατάς μέσα σου τη δύναμη της ζωής», είχε γράψει ο μεγάλος μας ποιητής και νομπελίστας, Οδυσσέας Ελύτης.

Σε αυτό το πνεύμα υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια γιορτή όχι απλώς συμβολική, αλλά υπενθύμιση δύναμης, αξιοπρέπειας και δημιουργίας.

Σήμερα τιμούμε τη γυναίκα που ανοίγει δρόμους, εκεί που για χρόνια υπήρχαν όρια.

Στην οικογένεια, στην εργασία, στην επιστήμη, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση, στη δημόσια ζωή.

Τη γυναίκα που μορφώνει, δημιουργεί, ερευνά και ηγείται. Που δεν περιμένει τον χώρο που της αξίζει, αλλά τον κατακτά με γνώση, δουλειά και θάρρος.

Στην εκπαίδευση αυτή η δύναμη αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο προόδου.

Με τις δασκάλες και τις καθηγήτριες που κρατούν ζωντανή τη φλόγα της γνώσης.

Τις ερευνήτριες που διευρύνουν τα όρια της επιστήμης.

Τις μαθήτριες και τις φοιτήτριες, που ονειρεύονται έναν κόσμο έξω από τα στερεότυπα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η πιο ισχυρή επένδυση για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας είναι η παιδεία μας.

Στα σχολεία εξάλλου διαμορφώνονται οι πρώτες αντιλήψεις, καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση και ανοίγουν δρόμοι επιλογών και σεβασμού.

Εκεί, κάθε παιδί μεγαλώνει γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν «ανδρικά» και «γυναικεία» όνειρα, αλλά όνειρα που αξίζει να κυνηγήσεις.

Η ιστορία κάθε γυναίκας γράφτηκε με επιμονή και αγώνες. Παρόλ’ αυτά, η ισότητα δεν είναι ακόμη αυτονόητη, αλλά απαιτεί καθημερινή διεκδίκηση. Κάθε βήμα προς τα εμπρός, θα είναι κέρδος για όλους.

Γιατί κάθε φορά που μια γυναίκα προχωρά μπροστά, μαζί της προχωρά και ολόκληρη η κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Με σεβασμό, δύναμη και πίστη σε όσα σπουδαία μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμη.

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.