Τι λέει ο Θ. Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ για τα νέα Τμήματα Ένταξης

Η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης [Τ.Ε.] αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κλάδου και κατά το 21Ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ υπήρξε σχετική απόφαση.

Η αναγκαιότητα δημιουργίας επιπλέον Τμημάτων ήταν αδιαμφισβήτητη, ενώ η αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου από τον Μάρτιο του 2019 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο. Τελικά τον Ιούνιο του 2025 υπήρξε νέο έγγραφο με το ίδιο αίτημα , ενώ στις 23\7 έχουμε Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις «Ιδρύσεις Τ.Ε. σε δημόσιες σχολικές μονάδες».

Ωστόσο το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και σημαντικός αριθμός αιρετών έχουν θέσει σειρά προβληματισμών, αλλά και την ανάγκη διορθωτικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα:

α  Δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.
β  Η όλη διαδικασία θεωρείται αποσπασματική και χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
γ  Θα έπρεπε να προηγηθεί από τη διαδικασία των μεταθέσεων η ίδρυση οργανικών θέσεων.
δ  Είναι απόλυτα απαραίτητο οι θέσεις των Τμημάτων Ένταξης να καλύπτονται από εκπαιδευτικούς πάντα  με τη διαδικασία των μόνιμων διορισμών.
ε  Αδικούνται οι εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε. που κατέχουν οργανική θέση και μολονότι διαθέτουν περισσότερα μόρια, δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα νέα οργανικά κενά των Τ.Ε.,
στ  Υπάρχουν μετατιθέμενες και μετατιθέμενοι που βρέθηκαν μακριά των  πρώτων επιλογών τους και τώρα αποκλείονται να διεκδικήσουν τα οργανικά κενά που υπήρξαν τον Ιούλιο του 2025,
ζ  Η όλη αυτή διαδικασία εφαρμόζεται για το παρόν σχολικό έτος και στη συνέχεια παύει να ισχύει ,

Είναι αναγκαίο πριν από τους μόνιμους διορισμούς του Αυγούστου να προβλεφθούν συμπληρωματικές μεταθέσεις, ώστε χωρίς εξαιρέσεις όλες και όλοι να έχουν τη δυνατότητα μετάθεσης ή βελτίωσης και με το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στις νέες οργανικές θέσεις. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ και να υπάρξει η δυνατότητα στο σύνολο των ενδιαφερομένων να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης. Οι αιρετοί του κλάδου καλούνται να υποστηρίξουν το ορθό, το δίκαιο και το σύννομο  ακολουθώντας  την πρέπουσα διαδικασία, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί ο ομαλός προγραμματισμός των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Θ. Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.