Συντονιστές: Ανακατατάξεις λόγω των κενών – κενούμενων θέσεων που προκύπτουν – Τι ισχύει

Πολλοί Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου είτε θα συνταξιοδοτηθούν, είτε έγιναν Διευθυντές εκπαίδευσης, είτε παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους. Τι ισχύει για αυτές τις κενές – κενούμενες θέσεις που προέκυψαν ή θα προκύψουν;

Σύμφωνα με το Άρθρο 112 Μεταβατικές διατάξεις για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου – Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 231 του ν. 4823/2021

“1, Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που καταργούνται σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 233, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

Μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, την αρμοδιότητα ανάθεσης και κατανομής της επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης σχολικών μονάδων στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, σε περίπτωση κενών ή κενούμενων θέσεων, έχουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Για την παύση της λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα στις Κυβερνήσεως”.

Κι αυτά φυσικά ισχύουν ενόσω:
1. Υφίστανται οι κυρωμένοι πίνακες των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, η ισχύς των οποίων δεν έχει λήξει.
2. Υπάρχουν κενές-κενούμενες θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου διαφόρων ειδικοτήτων.

Στην παρούσα όμως χρονική στιγμή η κάλυψη των κενών-κενούμενων θέσεων δεν είναι εφικτή διότι έχει λήξει η θητεία των συμβουλίων επιλογής 2018 και δεν μπορεί να γίνει πρόταση τοποθέτησης σε κενούμενες θέσεις, ώστε να ακολουθήσει η απόφαση τοποθέτησης από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ποιες λύσεις θα μπορούσε να δώσει το ΥΠΑΙΘ;

Α. Διαμοιρασμός των περιοχών ευθύνης τους στους εναπομείναντες Συντονιστές.
Β. Παράταση της θητείας των συμβουλίων επιλογής 2018 μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης.
Γ. Έκδοση απόφασης τοποθέτησης ΣΕΕ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης χωρίς πρόταση του συμβουλίου επιλογής, με βάση τη σειρά εγγραφής στον κυρωμένο αξιολογικό πίνακα.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.