Συνέδριο: Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί | 13-14 και 15 Μαίου 2022

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στον χώρο του Πανεπιστημίου, με θέμα «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί», στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022

Οι σύγχρονες πολιτικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές και πολιτιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται με την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα σκιαγραφούν μία δυναμικά εξελισσόμενη και ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από κρίσεις, απειλές, αβεβαιότητες, προβληματισμούς αλλά και ευκαιρίες, μετασχηματισμούς και ανατροπές. Η εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε άμεση αλληλεπίδραση με το κοινωνικό γίγνεσθαι, επηρεάζεται από αυτό, αλλά έχει και τη δυνατότητα να το επηρεάσει, να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

Με αφετηρία την παραπάνω προβληματική το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με βασική στόχευση:

 • Την ανταλλαγή εμπειριών, τον γόνιμο προβληματισμό και τον δημιουργικό διάλογο, μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τις σύγχρονες προκλήσεις.
 • Τη δημοσιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών παραδοχών και ερευνητικών δεδομένων με απώτερο στόχο τη συνδιαμόρφωση προτάσεων για μια σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
 • Την παρουσίαση και ανάδειξη καινοτόμων και εναλλακτικών πρακτικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, στα πεδία της τυπικής, άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.
 • Την ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού, τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του και την ευέλικτη προσαρμογή του στις σύγχρονες προσκλήσεις της τεχνολογίας, της παγκοσμιοποίησης και των συνεχών μεταβολών του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.
 • Την επανεκτίμηση και την καταγραφή της εκπαιδευτικής πραγματικότητας προς την κατεύθυνση μιας ανθρωποκεντρικής και κοινωνιοκεντρικής παιδείας.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα περιλαμβάνουν:

 • Προφορικές εισηγήσεις
 • Εισηγήσεις με τη μορφή ανακοινώσεων (poster)
 • Θεματικά συμπόσια
 • Βιωματικά εργαστήρια
 • Ειδική συνεδρία «Οι φοιτητές συνομιλούν»
 • Παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις

Γλώσσα συνεδρίου: Ελληνικά & Αγγλικά

Ημερομηνίες: 13-14 και 15 Μαίου 2022, ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.