Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Σ. Ζαχαράκη ανοίγει τον διάλογο για το σχολείο του μέλλοντος

Η υπουργός Παιδείας στο Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, ευχαριστώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη συμβολή τους σε μια χρονιά που, όπως σημείωσε, ήταν απαιτητική αλλά και παραγωγική.
«Είδαμε στην πράξη τι μπορούμε να πετύχουμε όταν δουλεύουμε μαζί», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο σχολείο έκανε βήματα προόδου.
Ζαχαράκη: Το 2026 η έναρξη διαλόγου για το σχολείο του μέλλοντος και το εθνικό απολυτήριο
Η υπουργός Παιδείας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με αιχμή την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κα Ζαχράκη, μέσα στη χρονιά αναμένεται να λειτουργήσουν 13 κέντρα καινοτομίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με στόχο να φέρουν τη γνώση, την τεχνολογία και τις δεξιότητες ζωής πιο κοντά στο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα, συνεχίζεται ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων με σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Ήδη, όπως ανέφερε, 36.000 διαδραστικοί πίνακες έχουν τοποθετηθεί στις σχολικές αίθουσες, ενώ εντός του 2026 προβλέπεται η προσθήκη σχεδόν 8.000 ακόμη. Στον ίδιο άξονα κινείται και η προμήθεια σετ ρομποτικής, με στόχο οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία από τις πρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται αποφασισμένο να συνεχίσει με «σχέδιο και συνέπεια», όπως επισημάνθηκε, ανοίγοντας τη συζήτηση για τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε το ελληνικό σχολείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών.
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |

























