Στα θρανία οι Βουλευτές για να μάθουν ξένες γλώσσες: Στα 40€ η ωριαία αποζημίωση των καθηγητών

Απόφαση για την εφαρμογή προγράμματος εκμάθησης των Βουλευτών,  στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική , υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων με τη συμβολή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υποδεικνύει το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα των ξένων γλωσσών ανταποκρίνεται πρωτίστως στην ανάγκη της διαρκούς ανάπτυξης και υποστήριξης των διεθνών σχέσεων και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας της Βουλής, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και υποβοηθώντας το έργο των βουλευτών.

Oι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες στους βουλευτές, καθώς η Βουλή, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων και της διεθνούς εκπροσώπησής της, έχει συνεργασία με τα κοινοβούλια άλλων χωρών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα μαθήματα ξένων γλωσσών των μελών της Βουλής των Ελλήνων θα διεξάγονται στο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 11, 2ος όροφος, κτήριο της Βουλής των Ελλήνων ή και εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι ειδικές συνθήκες που ανάγονται στην πανδημία του COVID-19.

Οι πραγματοποιούμενες ώρες διδασκαλίας θα καταγράφονται, κατά μήνα, από το αρμόδιο Τμήμα Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης και θα βεβαιώνονται από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης της Βουλής των Ελλήνων

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής ανατίθενται σχετικά καθήκοντα στο ως άνω υποδεικνυόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του προγράμματος.

Το κόστος για την ωριαία αποζημίωση των καθηγητών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι Δημοσίου έχει καθοριστεί  στο ποσό των 32,38 €, ενώ για τους λοιπούς  στο ποσό των 40 €.

Ανακοίνωση της Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας

Εμείς οι αναπληρωτές, τα υποζύγια της εκπαίδευσης, οι “αχρείαστοι” που πρέπει να καταμετρηθούν ξανά και ξανά, λες και το Υπουργείο Παιδείας δε γνωρίζει τις πραγματικές του ανάγκες, εκφράζουμε την οργή μας για την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων (;) να αποζημιώνει με ποσά εξωπραγματικά τα ιδιαίτερα των ξένων γλωσσών των Βουλευτών, των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και των παιδιών στο Νηπιαγωγείο της Βουλής.

Είναι εμπαιγμός και πρόκληση, τουλάχιστον, για τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, που αγωνιούν για το πως θα επιβιώσουν μακρυά από τα σπίτια τους, σε συνθήκες απόλυτης εκμετάλλευσης στις περισσότερες περιοχές και με μισθούς πείνας (οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους πλεον χαμηλόμισθους σττην Ευρώπη), να βλέπουν τους πλέον καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους να χρεώνουν στο ελληνικό δημόσιο τα ιδιαίτερά τους!

Και το επιλεγόμενο προσωπικό δε θα είναι καν από τους πίνακες εκπαιδευτικών! Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, θα υποδείξει ποιοι και ποιες θα προσληφθούν!

Κατά τα λοιπά, χρήματα για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν και πρέπει να μετρηθούν τα μετρημένα κενά, για να διοριστούν μετά από χρόνια εξορίας…  Αλλού γνωρίζουν να προσλαμβάνουν κατά χιλιάδες προσωπικό. Στην εκπαίδευση όχι.

Η ΠΕΑΔ αφήνει τα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας, που δεν ερυθριά μπροστά στις επιλογές που μόνο από ιταμότητα διακρίνονται, στην κρίση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

Και ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας εξηγήσει γιατί δεν υπάρχουν πόροι για τους διορισμούς των αιωνίως εμπαιζόμενων εκπαιδευτικών, τη στιγμή που περισσεύουν για πολυτέλειες υψηλόμισθων. Αρκετά με την εξαπάτησή μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όλες οι ειδήσεις, τα τελευταία νέα και η επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.