Σχολικά γεύματα για 224.300 μαθητές από τα μέσα Οκτωβρίου 2021

Πάνω από 224.300 μαθητές σε 1.621 σχολεία θα επωφεληθούν από το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο φετινός προϋπολογισμός για τα σχολικά γεύματα, θα είναι  90,1 εκατ. έναντι 73.5 εκατ σε σχέση με το περσυνό διάστημα. Φέτος, εντάχθηκαν 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και θα μοιραστούν 40.000 περισσότερες μερίδες φαγητού σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του  Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, στηρίζει την ελληνική οικογένεια, με την παροχή ζεστού φρεσκομαγειρεμένου μεσημεριανού γεύματος  που ακολουθεί  τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Αναβαθμίζεται και βελτιώνεται ουσιαστικά το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων:

  1. με νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών
  2. με αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων
  3. με  ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα  σε ειδική θήκη
  4. με προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος
  5. με πληροφορίες για το τα συστατικά του γεύματος  και την διατήρηση του φαγητού

Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Για την έναρξη του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» η Υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε:

«Στο Υπουργείο Εργασίας, κάνουμε σημαία μας την παιδική προστασία, την οποία υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο. Συνεχίζουμε αλλά και ενισχύουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αυξάνοντας κατά  22,6%  τον προϋπολογισμό, κατά 21% τον αριθμό  σχολικών γευμάτων και προσθέτοντας επιπλέον 270 σχολεία.

Κάνουμε πράξη την κοινωνική πολιτική, προσφέροντας γεύματα σε περισσότερα από 224.300 παιδιά. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας μας».

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.