Σχολεία: Πάνω από 40.000 εκπαιδευτικοί ορίστηκαν μέλη επιτροπών παραλαβής έργων του «Ελλάδα 2.0»!

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, προβλέπεται η σύσταση-συγκρότηση 11.730 Επιτροπών σχολείων  για την παραλαβή των έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τους πίνακες με όλα τα ονόματα ανά σχολική μονάδα.

Οι εκπαιδευτικοί  ορίστηκαν μέλη τριμελών Επιτροπών Παραλαβής σε επίπεδο  Σχολικής μονάδας (εφεξής Ε.Π.Σ.Μ.) των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων  Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και της Σιβιτανιδείου   για τα έργα ΤΑΑ που υλοποιεί η  ΕΔ ΕΣΠΑ  καθώς και η  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΑ και αφορούν τα  έργα:

α. «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης»,

β. «Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση»,

γ. «Εργαλεία για μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» και

δ. «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  «Ελλάδα 2.0, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα, ο  οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής. 

Οι αρμοδιότητες

Αρμοδιότητα των Ε.Π.Σ.Μ. είναι η οριστική ποιοτική και ποσοτική  παραλαβή των υπό προμήθεια ειδών σε κάθε  Σχολική Μονάδα, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής.  Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή πιστοποιεί:

1. Την ποσοτική παραλαβή, καταμετρώντας τα προς παράδοση είδη και ελέγχοντας την ορθότητα των στοιχείων του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και των σχετικών δελτίων αποστολής.

2. Την ποιοτική παραλαβή, ελέγχοντας πως ο εξοπλισμός έχει στο σύνολό του αποσφραγισθεί και εγκατασταθεί σε χώρους εκπαίδευσης καθώς και ότι λειτουργεί κανονικά.

Αναλυτικές οδηγίες για την ως άνω παραλαβή  θα αποσταλούν στις Ε.Π.Σ.Μ.  από τους  Δικαιούχους των εν λόγω πράξεων, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πριν την έναρξη των εργασιών παράδοσης  από τις Ανάδοχες εταιρείες.

Οι Επιτροπές ορίζονται ως μη αμειβόμενες. Οι ως άνω Επιτροπές θα λειτουργούν  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών Οργάνων (ν.2690/99, Κεφ. Β΄ «Συλλογικά Όργανα της Διοίκησης»).

Η διάρκεια των Επιτροπών ορίζεται έως 31-12-2025.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.