Άνοιγμα σχολείων: Μαθήματα το Πάσχα και αργίες για την κάλυψη διδακτέας ύλης και αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών

Άνοιγμα σχολείων: Τη δυνατότητα να γίνει κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών και της διδακτέας ύλης με μαθήματα σε αργίες, διακοπές και εορταστικές εκδηλώσεις δίνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ  του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση, στη Βουλή.
Ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021: Ρύθμιση αργιών, διακοπών και εορταστικών εκδηλώσεων

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 36 με τίτλο “Παροχή εξουσιοδότησης στον υπουργό παιδείας για ρύθμιση επιμέρους θεμάτων εκπαίδευσης λόγω του κορωνοϊού” αναφέρεται ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης σχετικής διάταξης, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα μέτρα, όπως αναφέρεται, λαμβάνονται ώστε να διασφαλιστεί η φοίτηση, η κάλυψη της διδακτέας ύλης και η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως μέσω της τροποποίησης και ρύθμισης των αργιών, διακοπών, και εορταστικών εκδηλώσεων.

Δείτε τη συγκεκριμένη διάταξη:

Με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται επίσης η δυνατότητα για ρυθμίσεις ως προς τις απουσίες, τον χαρακτηρισμό φοίτησης, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης των εγγραφών προνηπίων, νηπίων και μαθητών της Α’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και των διαδικασιών και προθεσμιών για την ολοκλήρωσή τους.

Επίσης ρυθμίσεις θα γίνουν για τη φοίτηση, αξιολόγηση, προαγωγή και της απόλυση μαθητών καθώς και την εισαγωγή των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

 

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.