Σχολεία: Απροστάτευτοι χωρίς μάσκα οι μαθητές στις ιογενείς λοιμώξεις

Την τιμητική τους έχουν οι ιογενείς λοιμώξεις εφέτος και μάλιστα πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές, γεγονός που συνιστά μεγάλη προσοχή και πιθανή επανεξέταση της εφαρμογής του μεγάλου «όπλου» της μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Οι ιώσεις αυτές είναι εποχιακές και προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα. Σύμφωνα με Κώστα Νταλούκα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων δε θα ήταν καθόλου άστοχο ή παράλογο να φορέσουν τα παιδιά μάσκες μέσα στη σχολική αίθουσα, που οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις είναι τέτοιες που θα ευνοήσουν την μετάδοση των νοσημάτων αυτών και της covid αλλά και της γρίπης κι άλλων ιογενών λοιμώξεων.

«Νομίζω ότι είναι σοφό όσοι γονείς αποφασίσουν να βάλουν στα παιδιά τους μάσκα να το κάνουν. Να μην ξεχνάμε ακόμα ότι η απειλή της γρίπης είναι κάθε χρόνο για τρεις μήνες, Ιανουάριο-Φεβρουάριο-Μάρτιο. Η απειλή του κορωνοϊού υπάρχει όλο το χρόνο για την ανθρωπότητα», δήλωσε μιλώντας στο ertnews.gr

Όπως αναφέρει στο CNN Greece, ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και επί πολλά έτη πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, η συνηθισμένη εποχή για την εμφάνιση των λοιμώξεων, είναι 15 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο εφέτος είναι γεγονός, ότι έχουν εμφανισθεί πολύ νωρίτερα.

Ο άγνωστος ιός των… σχολείων

Όμως όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ένας ακόμη ιός, ο οποίος φαίνεται θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα έντονα εφέτος και ο οποίος ξεκινά συνήθως από τα σχολεία. Ένας ιός, ο οποίος από κλινικής πλευράς, έχει τα εξής συμπτώματα, σύμφωνα με τον καθηγητή: υψηλός πυρετός για δύο ή 4 ημέρες, έντονος και παρατεταμένος βήχας. Δεν γνωρίζουμε ποιος ιός είναι, ωστόσο συμπτωματικά, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με ενυδάτωση και αναλγητικά. Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει ακόμη, ότι ο συγκεκριμένος ιός απαιτεί προσοχή, διότι μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα, ή βρογχοπνευμονία, ή λαρυγγίτιδα και σπανιότερα ωτίτιδα.

Η μάσκα προφυλάσσει από όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, για τον λόγο αυτό, ο καθηγητής συστήνει να χρησιμοποιείται και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, ενώ συστήνει και τον αντιγριπικό εμβολιασμό, καθώς και τον εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκκοκκου, και σε παιδιά, εκτός από τους ενήλικες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρίας τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας είναι;

1. Προστατεύει από τη μετάδοση του COVID-19
2. Προστατεύει από τη γρίπη
3. Υπάρχει και το επιπρόσθετο κέρδος ότι βοηθά στην ελάττωση της εξάπλωσης άλλων οξέων ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων
4. Δεν νοσούν τα παιδιά γεγονός και παράλληλα προστατεύονται και τα άτομα τρίτης ηλικίας που τα παιδιά έρχονται σε επαφή (παππούδες)
5. Τα παιδιά δεν αναγκάζονται σε απουσίες και διακοπή της εκπαίδευσης που λαμβάνουν στο σχολείο

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.