Σεμινάριο: Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης | 1/12/2021

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ υλοποιεί Ετήσιο (9μηνο) μοριοδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο «Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης», συνολικής διάρκειας 400 ωρών (έναρξη: 1 Δεκεμβρίου 2021).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, σε φοιτητές και αποφοίτους των παιδαγωγικών, καθηγητικών σχολών, σχολών με κοινωνικό και ανθρωπιστικό προσανατολισμό, και στοχεύει στην ενημέρωσή τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, διαμέσου σεναρίων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, στις έννοιες: επικοινωνία, διαπραγμάτευση, σύγκρουση στη σχολική κοινότητα, κρίση στον σχολικό χώρο.

Το πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης σχολικής τάξης. Η διαχείριση της σχολικής τάξης αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών πρόληψης και παρέμβασης προκειμένου η σχολική τάξη να λειτουργεί αρμονικά και αποτελεσματικά ώστε ελαχιστοποιούνται οι συμπεριφορές που εμποδίζουν τη μάθηση, ενώ μεγιστοποιούνται οι συμπεριφορές που διευκολύνουν ή ενισχύουν τη μάθηση.

Λήξη εγγραφών: 25/11/2021

Επιστημονικά υπεύθυνος: Δρ. Ευάγγελος Κελεσίδης, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ

Διδάσκουν: Δρ. Ευάγγελος Κελεσίδης, Δρ. Ιωάννης Τρικκαλιώτης, Δρ. Σταύρος Γρόσδος

Υπεύθυνος γραμματειακής υποστήριξης: Σταύρος Γρόσδος, stavgros@gmail.com,

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.