Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Οδηγίες για όλη τη διαδικασία έως και μετά την ανάληψη υπηρεσίας

Προσλήψεις Αναπληρωτών 2025: Οδηγίες και ερωτοαπαντήσεις για την ημερομηνία δήλωσης σχολικών μονάδων και ανάληψης υπηρεσίας αλλά και για όλη τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Από την πρόσληψη έως την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτή
Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ:
Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025.
Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα/ΚΕΔΑΣΥ ανάληψης υπηρεσίας την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025.
Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας από την Τετάρτη 10 έως και την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 στις σχολικές μονάδες, στα ΚΕΔΑΣΥ, στο σχολείο-έδρα του ΣΔΕΥ και στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ανά περίπτωση πρόσληψης. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.
Δείτε σχετικά – Προσλήψεις 24.791 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – Όλα τα ονόματα της Α φάσης 2025
Τι χαρτιά θα πρέπει να έχει μαζί του ο αναπληρωτής για την ανάληψη υπηρεσίας
Θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά της παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020
Συστήνεται η επίσκεψη στις ηλεκτρονικές σελίδες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ή των ΠΔΕ) στις οποίες έχουν προσληφθεί οι αναπληρωτές, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν λεπτομέρειες που αφορούν στην προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών ή άλλων οδηγιών.
Τι θα πρέπει κάνει ο αναπληρωτής μετά την ανάληψη υπηρεσίας
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών από τον ίδιο και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο, ενεργοποιείται η δυνατότητα σύναψης ψηφιακής σύμβασης.
Θα πρέπει να εισέλθει λοιπόν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών του κωδικών στο taxisnet να συνάψει ψηφιακή σύμβαση.
Με τη σύναψη της ψηφιακής σύμβασης θα ενημερωθεί με μήνυμα sms εντός 48 ωρών, για τη λήψη έγκυρου ψηφιακού αντιγράφου της σύμβασής σου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή anaplirotes.gov.gr και θα περιέχει ενσωματωμένη την προηγμένη ψηφιακή σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επίσης θα έχει τη δυνατότητα μέσα από την εφαρμογή να λάβει αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf).
Τέλος η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 καθημερινά κατά τις ημέρες που έχουν οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας στη δομή ή τη σχολική μονάδα τοποθέτησης, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες για τη μαζική ενημέρωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Τι γίνεται σε περίπτωση που ο αναπληρωτής δε θελήσει να αναλάβει υπηρεσία ή όταν αναλάβει παραιτηθεί – Οι επιπτώσεις
Σχετικά με το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τις ποινές για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι οποίοι προσλαμβάνονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, υπάρχουν 4 ξεχωριστές περιπτώσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τις Προσκλήσεις πρόσληψης αναπληρωτών.
Δείτε εδώ αναλυτικά
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |






























