Πρόσκληση υποβολής αίτησης απόσπασης νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ

Πρόσκληση προς τα νεοδιόριστα μέλη ΕΕΠ να καταθέσουν αίτηση απόσπασης σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α ́177) εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Υποβολή αιτήσεων από την Τετάρτη 23 έως και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Πρόσκληση νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ για αίτηση απόσπασης σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄177)

Η πρόσκληση αφορά τους  νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αίτηση των μελών ΕΕΠ θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο [email protected] με κοινοποίηση στο email Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) όπου ανήκει οργανικά το μέλος ΕΕΠ.

Προς απόδειξη των λόγων απόσπασης απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Για ασθένειες/ποσοστό αναπηρίας:

α) Γνωμάτευση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε ισχύ για την οποία αρκεί η συμπλήρωση στην αίτηση του Αριθμού Μητρώου ΚΕΠΑ και του Αριθμού Επιτροπής και επομένως δεν χρειάζεται να προσκομιστεί ή

β) Γνωμάτευση Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής επιτροπής ή Ανώτατης Στρατού Ναυτικού Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) σε ισχύ, το οποίο θα πρέπει να προσκομιστεί.

Εάν οι λόγοι υγείας αφορούν σε σύζυγο ή τέκνο, θα υποβάλλεται επιπρόσθετα επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για την πολυτεκνία επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο πρέπει να προσκομιστεί. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν σπουδάζοντα τέκνα ή τέκνα που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (παρ. 1, άρθρο 6, ν. 3454/2006) συνυποβάλλονται τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση διαζυγίου ή ακυρώσεως γάμου ή λύσης συμφώνου συμβίωσης πρέπει να αποδεικνύεται ότι το μέλος ΕΕΠ έχει την επιμέλεια του/ων τέκνου/ων με την υποβολή δικαστικής απόφασης ή συμβολαιογραφικής πράξης λύσης του γάμου (άρθρο 4 ν. 4800/2021, Α ́ 81) ή επικυρωμένου ιδιωτικού συμφωνητικού, τα οποία θα προσκομίζονται.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος που διανύεται στη θέση απόσπασης δεν υπολογίζεται για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, εφόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4722/2020 η εξαίρεση από την παραμονή στην περιοχή διορισμού για δύο (2) σχολικά έτη αφορά ρητώς στο δικαίωμα απόσπασης και όχι μετάθεσης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Πρόσκληση

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.