Πώς να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση για την καταβολή οικογενειακού επιδόματος

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης οικογενειακής κατάστασης προκειμένου να λάβουν οι εκπαιδευτικοί που το δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα, δημοσιοποίησε σήμερα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.

Οι οδηγίες αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά:

Ποιοι πρέπει να τη συμπληρώσουν

1. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στη ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (σ.σ. η σε άλλες διευθύνσεις) με τέκνα , που δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα

2. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά με αναπηρία και δεν έχουν υποβάλλει βεβαίωση ΚΕΠΑ σε ισχύ.

4. Οι νέοι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί του νομού μας.

3. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στη ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Το επίδομα τέκνων χορηγείται:

  1. Για άγαμα τέκνα μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους ή 19ου αν φοιτούν στη Β/θμια Εκπαίδευση. (βεβαίωση φοίτησης απαιτείται μόνον αν τα τέκνα είναι πάνω από 18 ετών)
  2. Για τέκνα που φοιτούν σε οποιοδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολέγια μεταπτυχιακά προγράμματα, (σε ιδρύματα δημόσια, ιδιωτικά, ημεδαπής ή αλλοδαπής) ανάλογα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα της Σχολής στην οποία φοιτούν και όχι πάνω από τα 24 έτη .
  3. Το επίδομα δεν χορηγείται σε υπάλληλο με τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου.
  4. Σε περίπτωση αδυναμίας άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος του τέκνου, λόγω αναπηρίας (σωματικής ή πνευματικής) ποσοστού 50% τουλάχιστον, η οικογενειακή παροχή καταβάλλεται επ΄ αόριστον, ανεξάρτητα αν στην οικογένεια ή στο παιδί χορηγείται παροχή ή βοήθημα από οποιοδήποτε Δημόσιο Οργανισμό. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται βεβαίωση ΚΕΠΑ σε ισχύ.

Δικαιολογητικά

Βεβαιώσεις εγγραφής -φοίτησης για νέες εγγραφές ή αλλαγή σχολής φοίτησης

Για όσους δεν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή τους κατάσταση μετά την τελευταία υποβολή του Πιστοποιητικού Οικογενειακής Καταστασής δε χρειάζεται να το ξαναυποβάλλουν, ούτε βεβαιώσεις φοίτησης εάν δεν έχει γίνει αλλαγή σχολής φοίτησης

Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων, στα οποία αποστέλλεται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να λάβουν γνώση ενυπόγραφα ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο όλοι οι υπάλληλοι.

Οι Δ/ντές-ντριες των σχολικών μονάδων ΔΕ Ηρακλείου παρακαλούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένες τις υπεύθυνες δηλώσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου τους, έως την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Επισημαίνουμε ότι οι βεβαιώσεις φοίτησης από ιδρύματα του εξωτερικού (και της Κύπρου) πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα APOSTILLE (που χορηγείται από το κράτος φοίτησης) και στη συνέχεια αφού μεταφραστούν στην ελληνική να επισυναφθούν στην υπεύθυνη δήλωση.

Υπεύθυνη Δήλωση Οικογενειακής Κατάστασης (σχ.έτος2022-2023)

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.