Πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ: Ποιο είναι το περιεχόμενο της εξέτασης και πώς γίνεται η βαθμολόγηση

Πιστοποίηση Α’ επιπέδου ΤΠΕ:  Ποιο είναι το περιεχόμενο – αντικείμενο της εξέτασης και πώς γίνεται η βαθμολόγηση 

Το περιεχόμενο – αντικείμενο της εξέτασης πιστοποίησης Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις εργασίας των εκπαιδευτικών προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, αξιοποιώντας βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. στο σχολικό περιβάλλον αλλά και εκτός αυτού.

Το περιεχόμενο της εξέτασης αρχικά είχε άμεση συνάφεια με τους στόχους του προγράμματος σπουδών που αφορούσε στα έργα «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση» και «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση» που υλοποιήθηκαν παλαιότερα.

Εξακολουθεί να είναι εστιασμένο στις ενότητες:

Χρήση προσωπικού Η/Υ

Επεξεργασία κειμένου

Υπολογιστικά φύλλα

Διαδίκτυο και επικοινωνίες

Λογισμικό Παρουσίασης

έχουν όμως πραγματοποιηθεί προσαρμογές ως προς τις εφαρμογές λογισμικού που αξιοποιούνται, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί.

Η εξέταση πραγματοποιείται με κατάλληλο περιβάλλον λογισμικού, το οποίο παρουσιάζει στον υποψήφιο τις επιμέρους δοκιμασίες και του παρέχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει τις αντίστοιχες εφαρμογές λογισμικού (π.χ. εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου, εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων) προκειμένου μέσω αυτών να πραγματοποιήσει την ενέργεια που θα οδηγήσει στο ζητούμενο ΙΤΥΕ «Διόφαντος» σ. 2 από 4 Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης αποτέλεσμα της κάθε δοκιμασίας.

Η βαθμολόγηση γίνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση είτε με βάση το αποτέλεσμα της ενέργειας που πραγματοποιεί ο εξεταζόμενος είτε από την ορθότητα της απάντησης που θα επιλέξει για τα κλειστού τύπου ερωτήματα. Το μεγαλύτερο τμήμα από τις 60 συνολικά δοκιμασίες κάθε τεστ είναι εστιασμένο στην απαίτηση να αξιοποιήσει ο υποψήφιος την εκάστοτε εφαρμογή λογισμικού προκειμένου να επιδράσει στο διαθέσιμο αρχείο εργασίας με σκοπό να επιτύχει το ζητούμενο της αντίστοιχης δοκιμασίας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα αντικείμενα της εξέτασης, καθώς και δείγματα δοκιμασιών – ερωτημάτων πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ περιλαμβάνονται εδώ.

Αναλυτικά στοιχεία διαθέσιμα στο αρχείο pdf:

Περιγραφή Περιεχομένου και Αντικειμένων Εξέτασης Πιστοποίησης Α’ Επιπέδου Τ.Π.Ε.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.