Πανελλαδικές 2023: Κύκλωμα χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων για μοριοδότηση μαθητών

Πανελλήνιες 2023: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις αθλητικών διακρίσεων για ευεργετική μοριοδότηση υποψηφίων στις εξετάσεις.

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένη εγκληματική δράση πλαστογράφησης βεβαιώσεων αθλητικών διακρίσεων και χρήσης αυτών για ευεργετική  μοριοδότηση υποψήφιων στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και για αναβάθμιση προπονητικής βαθμίδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως,  υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργίατετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Πανελλήνιες 2023: Πλαστογραφημένα φύλλα αγώνα για ευεργετική μοριοδότηση υποψήφιων

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την κατά περίπτωση ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, προσέγγιζαν γονείς, τα ανήλικα τέκνα των οποίων φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υπόσχονταν ότι έναντι χρηματικού αντιτίμου (3.500 έως 7.000 ευρώ) ο 47χρονος θα προέβαινε στην κατάρτιση πλαστογραφημένων φύλλων αγώνα, στα οποία οι ανήλικοι θα αναγράφονταν ψευδώς σε προνομιούχα θέση κατάταξης.

Στη συνέχεια, εκδίδονταν αντίστοιχες βεβαιώσεις από την Ομοσπονδία, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και ακολούθως θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου οι ανήλικοι-αθλητές να λάβουν ευεργετική μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Όσον αφορά τους ρόλους που κατείχαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση ευθύνης που κατείχε στην Ομοσπονδία, συνέτασσε τα πλαστά φύλλα αγώνα, ενώ ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών λειτουργούσαν ως  μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου. Επιπρόσθετα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), γονείς ανήλικης μαθήτριας, προέβησαν στην κατάθεση πλαστής βεβαίωσης στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει η ανήλικη ευεργετική μοριοδότηση.

Όπως μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί, έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο την αναβάθμιση της προπονητικής τους βαθμίδας.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν επετεύχθη ο επιδιωκόμενος σκοπός, καθώς τα ευεργετήματα αφορούν μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.