Παιδικές κατασκηνώσεις: Συμμετοχή μόνο με τη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Μπορούν να πάνε σε παιδικές κατασκηνώσεις το φετινό καλοκαίρι τα παιδιά αλλά  να φοράνε μάσκες σχεδόν συνεχώς και επίσης να κρατιούνται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους υπόλοιπους στις διάφορες κατασκηνωτικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τις συστάσεις που εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Θα πρέπει να βγάζουν τη μάσκα τους στην κατασκήνωση μόνο όταν κολυμπούν, όταν κοιμούνται, όταν τρώνε ή πίνουν και θα πρέπει να προσέχουν να μην κολλάνε το ένα δίπλα στο άλλο, όταν κάνουν τις δραστηριότητες τους. Ειδικά την ώρα του φαγητού, θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Το CDC δημοσιοποίησε τις συστάσεις του λίγες εβδομάδες προτού ανοίξουν πολλές κατασκηνώσεις στις ΗΠΑ στα μέσα Μαΐου. Πολλοί γονείς, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανυπομονούν να στείλουν σε κατασκήνωση τα παιδιά τους, που έχουν περάσει μήνες με τηλεκπαίδευση και μακριά από το σχολείο τους λόγω πανδημίας.

Το CDC δίνει έμφαση στο να γίνονται όσο γίνεται περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες στην κατασκήνωση, καθώς ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από το να συνωστίζονται τα παιδιά σε κάποιο κλειστό χώρο. Όταν κάποια δραστηριότητα στην κατασκήνωση πρέπει να γίνεται μέσα, τόσο ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά και όλα τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, όπως επίσης ανοικτά πρέπει να είναι συνεχώς τα παράθυρα των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά των κατασκηνώσεων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να μοιράζονται παιγνίδια και βιβλία, κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικό του ατομικό ντουλαπάκι για τα προσωπικά είδη του, όπως και το δικό του στρώμα ύπνου (που πρέπει να απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση), ενώ ορισμένες δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγονται τελείως, όπως τα αθλήματα σε κλειστό χώρο. Οι ομαδικές κατασκηνωτικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, χορωδίες και παιγνίδια πρέπει να γίνονται σε ανοικτούς χώρους.

Η χρήση μάσκας στις κατασκηνώσεις δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και όλο το προσωπικό και τους εθελοντές, αν και εξετάζεται κατά πόσο πρέπει να γίνει εξαίρεση για όσους έχουν εμβολιασθεί πλήρως και με τις δύο δόσεις. Όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί και θα εργασθούν σε θερινή κατασκήνωση, θα πρέπει προηγουμένως να αυτο- απομονωθούν για δύο εβδομάδες, ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν Covid-19. Ακόμη, οι μη πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ που θα έχει γίνει μία έως τρεις μέρες πριν την πρώτη άφιξη τους στην κατασκήνωση (αυτό ισχύει και για τους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά).

Οποιοσδήποτε άνω των 16 ετών εργάζεται σε κατασκήνωση, «ενθαρρύνεται έντονα» να εμβολιασθεί το γρηγορότερο δυνατό. Περιοδικά διαγνωστικά τεστ συστήνονται για τις κατασκηνώσεις, αν διαπιστωθεί εξάπλωση του κορωνοϊού στην τοπική κοινότητα. Πάντως ακόμη και το εμβολιασμένο προσωπικό καλείται να φοράει μάσκα όταν πλησιάζει τα παιδιά, που όλα προς το παρόν δεν έχουν εμβολιασθεί.

Διαβάστε επίσης

Κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της ΔΟΕ για τη θερινή περίοδο 2021

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.