ΟΛΜΕ: Να καταργηθεί άμεσα η εισφορά αλληλεγγύης

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να  καταργήσουν άμεσα την εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και στους εκπαιδευτικούς της χώρας – Ψήφισμα. 

Αθήνα, 08/12/2021

Α.Π.: 680

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.

Η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους -και ορθά- από το 2021, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς. Έχει παγώσει, επίσης, για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση ακινήτων, κινητές αξίες, κέρδη μεγάλων εταιρειών κτλ.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο να απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης κέρδη εταιρειών 100.000 ή 150.000 ευρώ και να πληρώνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000, 14.000, 15.000 ευρώ κτλ. Πρόκειται για έναν άδικο φόρο που φτάνει ως 676 ευρώ ετησίως.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να μην παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους αποτελεί πρωτοφανή αδικία σε βάρος τους ενώ εγείρει ζητήματα νομιμότητας, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης  να απαλλάξει από την εισφορά αλληλεγγύης ιδιωτικούς υπαλλήλους και επιχειρήσεις αλλά όχι τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους  παραβιάζει την αρχής της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να καταργήσουν, άμεσα, την εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μεταξύ των οποίων και στους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.