Ολλανδία: Δωρεάν αντηλιακά σε σχολεία και πανεπιστήμια

Δωρεάν αντηλιακή προστασία θα παρέχεται στους πολίτες στην Ολλανδία αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το καλοκαίρι θα διατεθούν αντηλιακές κρέμες σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Η Ολλανδία θέλει, έτσι, να παρέχει στον κάθε ένα την απαραίτητη προστασία και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες από παράγοντες όπως το κόστος ή η ταλαιπωρία. Τελικός στόχος είναι να αναχθεί η χρήση αντηλιακών σε καθημερινή συνήθεια.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνορα, φέρεται να συνεργάζεται με τους κρατικούς ασφαλιστές υγείας για να χρηματοδοτήσει την παροχή αντηλιακής κρέμας σε διάφορους δήμους σε 120 δημοτικά σχολεία.

Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα να διατίθεται αντηλιακή κρέμα, στη θέση των απολυμαντικών χεριών που δίδονταν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια.

Η αντηλιακή κρέμα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη προστασία κατά της νόσου και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να την εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνει τελετουργικό όπως το βούρτσισμα των δοντιών, δήλωσε αξιωματούχος.

«Κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά εκτιμούμε πολύ την υγεία των ανθρώπων» σημείωσε ο ίδιος και επεσήμανε πως «βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο, αλλά να παραμελούν την προστασία τους».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.