Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης | 29/3 – 4/4/2021

Οι σημαντικότερες εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας ( 29 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2021) όπως καταγράφηκαν με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να χορηγηθούν τα  self test κατά προτεραιότητα στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία για την επιστροφή τους με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα σχολεία.

Με υπεύθυνη δήλωση θα εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα των self tests στα σχολεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη ο οποίος σημείωσε «ότι όποιος μαθητής δεν έχει μαζί του υπεύθυνη δήλωση τότε δε θα μπορεί να κάνει μάθημα δια ζώσης, ενώ δεν προβλέπεται και τηλεκπαίδευση».

Τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών δομών, προβλέπει νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Αξιολόγηση σχολείων με την προοπτική έναρξης λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Παράταση κατά δύο εβδομάδες μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι των προαγωγικών εξετάσεων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με κοινή Υπουργική Απόφαση,  που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η ισχύς της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.69543/31.10.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 4810), όπως έχει τροποποιηθεί και παραταθεί με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.969 (Β’ 23) κοινή απόφαση των ιδίων ως άνω Υπουργών, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 31.7.2021.

Νέος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στον Άγιο Δημήτριο δηλώνοντας την πρόθεσή της πολιτείας για να  συνολική ενίσχυση της ειδικής αγωγής.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ CISCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε σχέση με τη σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco. Θέμα χρόνου η παρέμβαση της Αρχής και η κλήση των αρμόδιων αξιωματούχων του υπουργείου για εξηγήσεις.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.