Ο Κώστας Τασούλας ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος εξελέγη στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας στις 12 Φεβρουαρίου 2025 λαμβάνοντας τη θετική ψήφο 160 βουλευτών.
Το κλίμα ήταν πανηγυρικό στη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 11.19. Άγημα απέδωσε τιμές και τα μέλη του έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Αφού τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής κατά την είσοδό του στην κατάμεστη Ολομέλεια καταχειροκροτήθηκε. Ωστόσο, δε χειροκρότησαν οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη Νέα Αριστερά, και τη Νίκη. Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση απείχαν από τη διαδικασία.
Εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης ανέγνωσε στο Σώμα την προσφώνηση του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και την αντιφώνηση του κ. Τασούλα, κατά την αναγγελία του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας της ολομέλειας της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2025, βάσει της οποίας, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο κ. Τασούλας.
Ακολούθως, εκλήθη ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς να συνοδεύσει στην αίθουσα του κοινοβουλίου τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα συνοδεύοντα αυτόν μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αφού φίλησε το χέρι του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο κ. Τασούλας έβαλε το χέρι του στο Ιερό Ευαγγέλιο και είπε τον όρκο που αναφέρει:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».
Οι βουλευτές της ΝΔ αναφώνησαν «Άξιος, Άξιος».
Στη συνέχεια υπεγράφη το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ορκισθέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Τέλος, ο κ. Τασούλας αναχώρησε από την αίθουσα αφού χαιρέτησε τους αρχηγούς των κομμάτων.
Μετά την τελετή ορκωμοσίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας μετέβη, για να καταθέσει στέφανο, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |


























