Ν. Κεραμέως: Ενθαρρύνω τα σχολεία μας να συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus+

Erasmus+ : Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υπουργός Παιδείας κι Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αναφέρεται στα σχολεία της χώρας τα οποία βραβεύονται για την καινοτομία τους με τα  Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας, τονίζοντας παράλληλα τα εκπαιδευτικά οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή  των σχολείων  σε αυτά τα προγράμματα με την αξιοποίηση των  ευκαιριών που τους προσφέρουν.

Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας :

Τα σχολεία μας βραβεύονται για την καινοτομία τους με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας! Σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε προγράμματα Erasmus+ και μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές διακρίθηκαν για τις καινοτόμες πρακτικές τους στο πλαίσιο αυτών:

  • Το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων για το πρόγραμμα “Lifeboats full of hope”
  • Το 1ο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, για το πρόγραμμα “Artemotion Xpress in Europe”
  • Το Γυμνάσιο Αρέθουσας για το πρόγραμμα “Life is a Road! Let’s draw it together!”
  • Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα “Employable”

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διευθυντές που μας κάνουν υπερήφανους για το έργο τους – αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας, για να συνεχίσουμε το έργο μας, για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία!

Τα προγράμματα Erasmus+ δίνουν μοναδικές ευκαιρίες στα σχολεία μας:

ευκαιρίες εξωστρέφειας, ίσων ευκαιριών, ανάδειξης καλών πρακτικών εντός κι εκτός των συνόρων μας. Θέλω να ενθαρρύνω τα σχολεία μας να συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus+ και να αξιοποιήσουν τις μοναδικές ευκαιρίες που τους προσφέρει το πρόγραμμα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκτούν καινούργιες γνώσεις, μέσω της κινητικότητας ανταλλάσσουν απόψεις κι εμπειρίες, διευρύνουν τους ορίζοντες τους, δημιουργούν συμπράξεις με άλλες χώρες: εμπλουτίζουν το μάθημα, κάνουν το σχολείο, την σχολική κοινότητα καλύτερη.

Θερμά συγχαρητήρια στο ΙΚΥ για την εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τι είναι το Erasmus+

Στόχος του Erasmus+ είναι, μέσω της δια βίου μάθησης, να υποστηρίξει την εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων, στην Ευρώπη και πέραν αυτής.  Η συμβολή του προγράμματος είναι αισθητή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, το οποίο προάγει τη συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τη νεολαία και, πλέον, αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση και στον αθλητισμό.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.