Μόνιμοι διορισμοί: Διαμαρτυρία καθηγητών Φυσικής Αγωγής ΠΕ11

Με κείμενο τους  οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής ΠΕ11 τονίζουν την αδιαφορία και την απαξίωση από τo Υπουργείo για τους αναπληρωτές και τη δημόσια εκπαίδευση.

Αναλυτικά το κείμενο διαμαρτυρίας:

Η αδιαφορία και απαξίωση από τo Υπουργείo για τους αναπληρωτές και τη δημόσια εκπαίδευση είναι φανερή από τα τελευταία χρόνια αδιοριστίας. Όμως γιατί απαξιώνουν και αδικούν τόσο πολύ τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, πρέπει να το εξηγήσουν δημόσια.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε άλλωστε τον αριθμό των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην κατανομή των διορισμών που ανακοίνωσαν;

Την ώρα που τα σχολεία υποφέρουν με χιλιάδες κενά, γεγονός που φαίνεται από τις προσλήψεις  αναπληρωτών που φτάνουν τις 50 χιλιάδες και την ίδια ώρα υπάρχουν 8000 συνταξιοδοτήσεις μόνο φέτος, ανακοινώνονται μόνο 11.700 διορισμοί. Φαίνεται, πως τόσο χρόνια δεν έχει γίνει το αυτονόητο, να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που στηρίζουν σε κάθε γωνιά και ραχούλα της χώρας τη δημόσια εκπαίδευση.

Αλλά ακόμα και η επιλογή για τους 11.700 γιατί δεν γίνεται με αντικειμενικά ενιαία κριτήρια και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ειδικοτήτων και κλάδων;

Αλήθεια με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των διορισμών;

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας των οργανικών κενών. Εννοείται ότι αυτός ο πίνακας προέρχεται από τις ιδρυμένες οργανικές θέσεις που δεν έχουν επικαιροποιηθεί εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα ολόκληροι κλάδοι και χιλιάδες οργανικές θέσεις άλλων κλάδων να μην είναι καν καταγεγραμμένες, όχι να συσταθούν κιόλας. Ακόμα κι αυτούς τους πλασματικούς πίνακες όμως, το υπουργείο δεν τους σέβεται!  Αυτό προκύπτει από την διαφορετική κατανομή στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι μόλις δύο μήνες πριν προχώρησε εσπευσμένα σε ίδρυση 721 οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια που πριν, δεν είχαν ούτε μία. Απεναντίας στον κλάδο της Φυσικής Αγωγής δεν έγινε επικαιροποίηση των οργανικών κενών σύμφωνα με τα ωρολόγια προγράμματα και το σχολείο του σήμερα. Πρόκειται λοιπόν για πίνακες που δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα των σχολείων μας.

Ενώ λοιπόν σχεδόν σε όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης έγινε πλήρωση  από 80% έως και 103% των οργανικών κενών , στον κλάδο των ΠΕ 11 έγινε πλήρωση του 37% (102 προσλήψεις σε 276 οργανικά κενά). Ακόμη πιο τραγική φαίνεται να είναι η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια όπου έχουμε κάλυψη της τάξεως του 27% (76 προσλήψεις σε 250 οργανικά κενά)!

Γιατί αυτή η αδικία λοιπόν στον κλάδο μας; Γιατί αυτή η ειδική μεταχείριση;

Ξέρουν πολύ καλά ότι  οι πρώτοι 500 καθηγητές Φυσικής Αγωγής του πίνακα είμαστε σχεδόν όλοι πάνω από 50 χρονών, με 15–20 χρόνια αναπληρωτές. Όλα αυτά τα χρόνια με κόστος προσωπικό και οικογενειακό τρέχαμε σε όλη τη χώρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

οι παλιότεροι από μας προερχόμαστε από τις λίστες των αναπληρωτών του 24μηνου και του 30μηνου και όπως σε κάθε άλλη ειδικότητα και κλάδο έπρεπε όπως ορίζουν και οι νόμοι του ελληνικού κράτους, να έχουμε διοριστεί από το 2008. Με τον ίδιο νόμο μονιμοποιήθηκαν τότε όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες και κλάδοι (δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, κλπ), εκτός από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Πολλοί από μας είδαμε τα ονόματά μας σε ΦΕΚ διορισμού το 2008 και ο διορισμός μας ποτέ δεν έγινε.

Με 1400 προσλήψεις αναπληρωτών την φετινή χρονιά και τις 340 συνταξιοδοτήσεις που θα φανούν τα κενά τους από τον Σεπτέμβριο πως γίνεται οι ανάγκες μονιμοποίησης να είναι μόνο 102!

Είμαστε ένας κλάδος με πάρα πολλές συνταξιοδοτήσεις (340) την φετινή χρονιά, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια αδιοριστίας γεγονός που θα εκτοξεύσει τα κενά στην Φυσική Αγωγή.

Είμαστε ένας κλάδος που έχουμε πολλές χιλιάδες αιτήσεις κάθε χρόνο (8778!) για μια θέση εργασίας, από τους πιο πολυπληθείς (η πέμπτη στη σειρά εκπαιδευτικών).
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φτάσει το μέγιστο (120 μήνες),  στην προϋπηρεσία  (που δείχνει πόσα χρόνια έχουμε στηρίξει την δημόσια εκπαίδευση σαν αναπληρωτές γυρνώντας όλες τις γωνιές της Ελλάδας) και οι περισσότεροι, με τους λίγους αυτούς διορισμούς θα παραμείνουμε για πάντα αναπληρωτές.
Είμαστε ένας κλάδος που δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους εκπαιδευτικούς και η έλλειψή μας από τα σχολεία θα φανεί, γεγονός που θα αποδειχθεί από τις πολλές εκατοντάδες προσλήψεις αναπληρωτών που θα γίνουν ξανά φέτος τον Σεπτέμβρη όπως κάθε χρόνο.

Αυτή είναι η πρόοδος που μας τάζουν, να δουλεύουμε ως αναπληρωτές μέχρι τη συνταξιοδότηση; Τα κενά στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής σημαίνει ότι και τα σχολεία θα  μείνουν χωρίς φυσική αγωγή; Με ποιο κριτήριο τελικά συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο,  μόνο για τον κλάδο μας;

Αντί να αποκαταστήσουν την αδικία όλων των προηγούμενων χρόνων, αντί να δείξουν στοιχειωδώς ενιαία αντιμετώπιση στους κλάδους, μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και στην αναπλήρωση για όλη μας τη ζωή!

ΕΜΕΙΣ ακόμα και τώρα και την τελευταία στιγμή, απαιτούμε να μετριάσουν την αδικία σε βάρος μας. Δε στρεφόμαστε απέναντι στους άλλους κλάδους. Ξέρουμε ότι η λύση είναι η μονιμοποίηση όλων όσων όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το δημόσιο σχολείο. Ωστόσο το ελάχιστο που μπορεί ακόμα και τώρα να γίνει, είναι να  αυξήσει τους διορισμούς που ανακοίνωσε και να καλύψει και το αντίστοιχο κομμάτι καθηγητών Φυσικής Αγωγής με τους επικείμενους μόνιμους διορισμούς. Δηλαδή γιατί δεν μπορούν οι διορισμοί να γίνουν τελικά 12.000+ ή τουλάχιστον όσα είναι τα οργανικά κενά ή ακόμα πιο σωστά με τα επικαιροποιημένα οργανικά κενά της Φυσικής Αγωγής ;
Τέλος, ζητάμε να φτάσει ο τελικός αριθμός των διορισμών σε τέτοιο σημείο ώστε να διοριστούν όλοι οι παλιότεροι εκπαιδευτικοί και να μην πεταχτούν «σαν στημένες λεμονόκουπες» !

Καθηγητές και καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής που τόσα χρόνια στηρίζουμε τα δημόσια σχολεία σε κάθε άκρη της Ελλάδας!
Η συλλογή των υπογραφών θα συνεχιστεί και θα γίνεται ανακοινοποίηση

Μαρκάκης Ιωάννης
Μαλτίδης Ανέστης
Στάμου Νικόλαος
Ζλατιλίδης Δημήτρης
Χατζηφωτιάδης Δημήτρης
Πάτσικας Κωσταντίνος
Βολονάκης Δημήτρης
Βιέννα Ολυμπία
Σάκοβα Ζωή
Μάρκος Ιωάννος
Τζουμέρκα Θάλεια
Καλλιώρα Αίγλη
Κιςς  Ένικο
Κουτσάκης  Ευάγγελος
Γκίτσας  Θεοχάρης
Κετσιλή Αικατερίνη
Κοκκόλης  Ιωάννης
Παπαϊωάννου  Ευάγγελος
Καλαϊτζίδου Αθηνά
Ματζαράκης  Γεώργιος
Καλογιάννη  Μαρία
Αμπατζής  Βασίλειος
Βάσσος  Αλέξανδρος
Κολοφώτη  Αγγελική
Νικολάου Αθανάσιος
Πέρρου  Μαργαρίτα
Σταυρόπουλος  Γεώργιος
Τσιλιλής  Αθανάσιος
Παλιβού  Έλενα
Γιάγκου  Άγγελος
Συλλιγάρδου  Ζαχαρένια
Νικόπουλος  Ηλίας
Αθανασίου  Βάϊος
Μπαρμπαρούσης  Γεώργιος
Ράλλιος  Γεώργιος
Κούβαρης  Δημοσθένης
Μεντάκη  Ασπασία
Μεσσιτίδου  Ελισσάβετ
Μπακογιάννη  Δήμητρα
Παπαποστόλου  Λίτσα
Μπεντεβής  Άγγελος
Κρίκα  Άννα
Τζαμπουράκη  Εμμανουέλα
Παπαθανασίου  Μαρία
Κωστοπούλου – Κούβαλη  Ιωάννα
Αναστασιάδης  Κοσμάς
Αμοιρίδης  Νικολάος
Παππάς  Αγάμεμνων
Αλεξανδρίδης  Σωτήριος
Μπακατσάκη Σοφία
Μπακόλας Λάμπρος
Γιαννάκης Κωνσταντίνος
Τσαντίδης Ιωάννης
Μιχαλόπουλος Ευστάθιος
Αργιανάς  Ηλίας

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.