Μικρό Λεξικό – Για την υποδοχή των παιδιών μεταναστών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στόχος του Μικρού Λεξικού είναι να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ της αλλόφωνης οικογένειας και του μικρού παιδιού με τη διοίκηση, τη διεύθυνση και τους παιδαγωγούς.

Στο πρώτο μέρος περιγράφονται ορισμένες καλές πρακτικές που αφορούν στην υποδοχή τόσο των γονιών μεταναστών όσο και των μικρών παιδιών τους. Οι τρόποι προσέγγισης και οι δράσεις που παρουσιάζονται, στόχο έχουν στην ομαλή ένταξη αυτών των οικογενειών μέσα σε μια ομάδα που βασική γλώσσα επικοινωνίας είναι η ελληνική.

Στη συνέχεια υπάρχουν λέξεις, εκφράσεις και προτάσεις που χρησιμοποιούν συνήθως οι παιδαγωγοί στην πρώτη επαφή τους με τους αλλόφωνους γονείς καθώς και σε όλη τη διαδικασία εγγραφής και υποδοχής του παιδιού στη δομή. Ακολουθούν βασικές προτάσεις που αφορούν σε λειτουργικά θέματα καθώς και στην επαφή του παιδαγωγού με το μικρό παιδί κατά τις πρώτες μέρες της ένταξής του.

Το τελευταίο μέρος περιλαμβάνει χρήσιμα έγγραφα, όπως βασικοί κανόνες λειτουργίας, έντυπο που αφορά στον παιδίατρο και αίτηση εγγραφής, τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε διαδικασία εγγραφής. Παρ’ ότι η μορφή των εγγράφων αυτών μπορεί να διαφέρει από δήμο σε δήμο, το περιεχόμενό τους βασίζεται σε ένα κοινό άξονα και συγκεκριμένες πληροφορίες που είναι κοινές και απαιτούνται από όλες τις διευθύνσεις Παιδικών Σταθμών των Δήμων όλης της χώρας.

  • Έκδοση: ΕΑΔΑΠ, Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση

Δείτε περισσότερο  εκπαιδευτικό υλικό , με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.