Μετάταξη σε θέση ΕΔΙΠ/ΕΕΠ: Δικαίωμα αίτησης μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικό

Αιτήσεις μετατάξεων σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ μπορούν να γίνουν πλέον μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικό τίτλο.

Τέλος στις μετατάξεις εκπαιδευτικών που δε διαθέτουν διδακτορικό σε θέσεις ΕΔΙΠ και ΕΕΠ των ΑΕΙ, έβαλε η υπουργός Παιδείας.

Με απόφαση που υπέγραψε, ανακαλεί  ερμηνευτική εγκύκλιο του 2017  η οποία επέτρεπε, υπό προϋποθέσεις, τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ-ΕΕΠ των ΑΕι και χωρίς διδακτορικά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε στις 10/6 η κ.Κεραμέως, «ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄.»

3. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και αιτούνται τη μετάταξή τους σε θέση Ε.Δ.Ι.Π. ή Ε.Ε.Π. Τμημάτων των Α.Ε.Ι. με γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας.

Δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης στα Τμήματα που θεραπεύουν γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έχουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρωσης των λοιπών όρων της διατάξεως.

Κατά συνέπεια, στο εξής οι αιτήσεις μετατάξεων σε θέσεις ΕΔΙΠ/ΕΕΠ, ακόμα και για γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, μπορούν να γίνουν μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικά.

Η απόφαση είναι διαθέσιμη, εδώ.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

One thought on “Μετάταξη σε θέση ΕΔΙΠ/ΕΕΠ: Δικαίωμα αίτησης μόνο από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν διδακτορικό

  1. Ανακριβές δημοσίευμα. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ η δυνατότητα μετάταξης καταργείται και για τους κατόχους διδακτορικού. Πρόκειται για μισή αλήθεια και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.