Α. Κόπτσης: Θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά!

Για τις οργανικές θέσεις και τους διορισμούς, την Ειδική Αγωγή, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τους αναπληρωτές κ.α μίλησε στο κανάλι “Ελλάδα 24” και την εκπομπή “Επικαιρότητα” της Λίας Λάππα, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτσης.

Διορισμοί εκπαιδευτικών

Σε ό,τι αφορά τους διορισμούς των εκπαιδευτικών ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας είπε ότι “έχουμε βάλει στόχο από Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά. Από το 1986 δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για κάποιες ειδικότητες οι οποίες έχουν πληρωθεί, άρα δε μπορείς να διορίσεις”.

Ο στόχος μας είναι  τα επόμενα έτη να εκλείψουν οι αναπληρωτές από την εκπαίδευση, οι αναπληρωτές να είναι μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών”.

Δεν έχουμε κάνει ακόμα τις κατανομές. Αυτά που διαρρέουν δεν είναι από εμάς, οι κατανομές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Η υπουργός δεν έχει πει το τελικό οκέι για κάποιους”. “Δεν έχουν συσταθεί θέσεις από το 1986. Δεν υπάρχουν συστημένες θέσεις για κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών σε κάποιες ειδικότητες, άρα δε μπορούμε να διορίσουμε γιατί οι διορισμοί γίνονται επί οργανικών κενών που έχουν προκύψει μετά τις μεταθέσεις. Έχουμε βάλει στόχο από  τον Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά

Απομακρυσμένες περιοχές

Για τις δυσπρόσιτες περιοχές και κατανομή περιοχών όπου οι εκπαιδευτικοί παίρνουν διαφορετικά μόρια είπε ότι “οι περιοχές αναδιαμορφώνονται ανά καιρούς και εμείς είμαστε σε φάση που θέλουμε να αλλάξουμε αυτές τις κατανομές γιατί υπάρχουν αδικίες που έχουν γίνει παλαιότερα, περιοχές που είναι πραγματικά απομακρυσμένες δεν έχουν τα αντίστοιχα  μόρια“.

Τι ανέφερε για την Ειδική Αγωγή

Αναφερόμενος στην Ειδική Αγωγή ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ ανέφερε πως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, καθότι στόχος είναι η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού και ενταξιακού σχολείου. Γι αυτό το λόγο δημιουργούνται νέα Τμήματα Ενταξης.

Φέτος δώσαμε 12.000 Παράλληλες Στηρίξεις και του χρόνου θα δώσουμε περισσότερες” τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Κόπτσης.

Επίσης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του προσβάσιμου υλικού και στην ψηφιακή υποδομή στα ειδικά σχολεία.

Αναφορικά με τα κενά στην Ειδική Αγωγή ανέφερε πως επιχειρείται ένας εξορθολογισμός γενικά “γιατί αλήθεια είναι ότι γίνονται κάπου καταχρήσεις”, όπως τόνισε.

Δείτε το σχετικό video (Οι αναφορές στην κατανομή των διορισμών και στην ειδική αγωγή από το 21 και 50 λεπτό).

Διαβάστε επίσης:

Ν. Κεραμέως: Διορίζουμε 8.600 εκπαιδευτικούς μέσα στο καλοκαίρι

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.