Κλειστά σχολεία την Τρίτη 7/2: Δείτε σε ποιες περιοχές (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη 7/2, τα σχολεία  -δημόσια και ιδιωτικά-  σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Συνεχής ενημέρωση για τα κλειστά σχολεία

Για να μην χαθούν οι ώρες των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγίες στους εκπαιδευτικούς τα μαθήματα να γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου:

Αττική

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από τον  Δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1)    Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.-
2)    Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
3)    Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον Δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

1.    Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
2.    Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
3.     Γυμνάσιο 4ο /  5ο

Στον ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στον Δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

1.    Όλα στην περιοχή του Δάσους
2.    Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
3.    1Ο Λύκειο
4.    1ο Γυμνάσιο

Β) Στον Δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

1.    Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
2.    Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
3.    Γυμνάσιο 4Ο  / 6Ο
4.    Γενικό λύκειο 3Ο

Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά. 

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές. 

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους δημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και των Δήμων και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις διαφοροποιήσεων στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών οι δήμοι που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία τους να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Δήμος Περιστερίου – Λειτουργούν κανονικά τα σχολεία

Κανονικά η λειτουργία βρεφονηπιακών, σχολείων, εργαστηρίων, ΚΔΑΠ & αθλητικών χώρων, στις 7/2/2023 στον Δήμο Περιστερίου. Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 θα λειτουργήσουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), τα εργαστήρια δημιουργίας, τα ΚΔΑΠ, καθώς και οι αθλητικοί χώροι.

Βόλος

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και περιφερειακά, όπως και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δε θα λειτουργήσουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κλειστά και τα σχολεία στους δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου με απόφαση των δημάρχων.

Λασίθι 

Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη και την Τρίτη 7/2 

Ρέθυμνο

Κλειστά θα παραμείνουν  και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Φθιώτιδα

-Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη  7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία- βρεφονηπιακοί σταθμοί- Δημοτικά –Γυμνάσια και Λύκεια) δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 6  και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω παγετού.

Δήμος Δυτικής Σάμου 

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου για τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

Εύβοια 

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της  περιφερειακής ενότητας  Εύβοιας με  απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη,  Γιώργου Κελαϊδίτη.

Δήμος Δυτικής Λέσβου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου με απόφαση Δημάρχου και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Δήμος Χαλκιδέων

Ενημερώνουμε ότι, κατόπιν της απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί. Κλειστοί επίσης θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, καθώς και δομές των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κου Άνθιμου Μπιτάκη και Φλώρινας κου Βασίλη Γιαννάκη. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Α. Κόπτσης: Τηλεκπαίδευση σε όσα σχολεία κλείσουν λόγω της κακοκαιρίας

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.