ΚΕΔΙΒΙΜ – ΕΑΠ: Μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ υλοποιεί τον δεύτερο κύκλο του Ετήσιου (9μηνου) μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο – Διαχείριση Σχολικής Τάξης», συνολικής διάρκειας 500 ωρών. Μονάδες ECVET ή ECTS: Είκοσι (20)

Έναρξη:  Οκτώβριος 2022 – λήξη: Ιούνιος 2023

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, σε φοιτητές και αποφοίτους των παιδαγωγικών, καθηγητικών σχολών, σχολών με κοινωνικό και ανθρωπιστικό προσανατολισμό, και στοχεύει στην ενημέρωσή τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, διαμέσου σεναρίων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, στις έννοιες: επικοινωνία, διαπραγμάτευση, σύγκρουση στη σχολική κοινότητα, κρίση στον σχολικό χώρο.

Το πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης σχολικής τάξης με τη χρήση μελετών περίπτωσης, σεναρίων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων. Η διαχείριση της σχολικής τάξης αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών πρόληψης και παρέμβασης προκειμένου η σχολική τάξη να λειτουργεί αρμονικά και αποτελεσματικά ώστε ελαχιστοποιούνται οι συμπεριφορές που εμποδίζουν τη μάθηση, ενώ μεγιστοποιούνται εκείνες που τη διευκολύνουν ή την ενισχύουν.

Η μέθοδος υλοποίησης είναι με σύγχρονες τηλεδιασκέψεις σε κάθε ενότητα, ασύγχρονα με τη μελέτη του επιμορφωτικού και υποστηρικτικού υλικού το οποίο είναι δομημένο σε εβδομάδες μελέτης.  Εκπονούνται επιμορφωτικές δραστηριότητες και αναπτύσσονται πραγματικές μελέτες περιπτώσεων που συμβαίνουν στα σχολεία.

Θέσεις 150. Η επιλογή των εκπαιδευόμενων γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, το κόστος του, και την υποβολή αίτησης εγγραφής, για κατοχύρωση θέσης, στη διεύθυνση https://kedivim.eap.gr/?page_id=3165

Έναρξη εγγραφών: 1/6/2022 – Λήξη εγγραφών: 3/10/2022

Επιστημονικά υπεύθυνος: Δρ. Ευάγγελος Κελεσίδης, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ

Επιστημονική ομάδα: Δρ. Ε. Κελεσίδης, Δρ. Ι. Τρικκαλιώτης, Δρ. Στ. Γρόσδος

Υπεύθυνος γραμματειακής υποστήριξης: Σταύρος Γρόσδος, [email protected]

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.