Καταγγελία Διευθύντριας 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης κατά της τοπικής ΕΛΜΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία της Διευθύντριας 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, για πρακτικές  της τοπικής ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου και απάντηση σε δημοσίευση που την αφορά.

Η καταγγελία:

Σοβαρή και αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι εκτός από το εντελώς ψευδές ανακοινωθέν σας πως «η Διευθύντρια καλεί την αστυνομία για εσωτερικά ζητήματα του σχολείου» εφόσον φυσικά στον παρόντα χρόνο, δεν εκλήθη η αστυνομία, ούτε απειλήθηκε κάτι τέτοιο όπως μπορεί να αποδειχτεί ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πραγματικά γεγονότα (όπως οφείλεται στις καταγγελίες), παρά μια κατασκευασμένη ομιχλώδης εικόνα που δυσφημεί το σχολείο και την Διευθύντρια.

Κάθε διευθυντής έχει καθήκον να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, κι αυτό έκανα κατά την περσινή σχολική χρονιά που θυμηθήκατε ξανά να αναφέρετε: προστάτευσα τους μαθητές που ταράχτηκαν και η εύρυθμη λειτουργία διαταράχτηκε, όταν πάλι, τον Νοέμβριο (του 2019) και όχι «πριν κάμποσο καιρό» η παράταξη του κ. Κάτσικα της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, ορμήσατε στο σχολείο , απροειδοποίητα και εν ώρα μαθημάτων και με την πρόφαση ότι ενημερώνετε για προβλήματα του κλάδου (είχε γίνει ήδη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση που τα είχατε πει όλα και είχατε ενημερώσει πλήρως),επιτεθήκατε στην διευθύντρια με μένος, θέλοντας να την διώξετε από το σχολείο επειδή δεν άρεσε σε κάποιους και είχε κάνει απλά το καθήκον της και για να κερδίσετε ψήφους για τις εκλογές σε λίγες ημέρες. Κανένα πραγματικό γεγονός, δεν αναφέρατε ούτε τότε, κατά την επίσκεψή σας, ούτε στην κατάπτυστη και συκοφαντική καταγγελία που βγάλατε αμέσως μετά από αυτή σας την «εξόρμηση».

Καμία ενέργεια της διευθύντριας δεν είχατε να καταγγείλετε γιατί δεν υπήρχε κάτι να καταγγείλετε. Το μόνο που καταφέρατε να αρθρώσετε είναι δύο φράσεις σας που την μία δημοσιεύσατε και την άλλη την αποκρύψατε βέβαια, (μόνον μέσα στο σχολείο την αναφωνούσατε), σε μια άνευ προηγουμένου καταγγελία που είναι υπό την κρίση του καθενός σκεπτόμενου ανθρώπου: «Χαλάει την ψυχολογία κάποιων καθηγητών (!)» και «Μπάφο κάνει όλη η Ελλάδα τι θες εσύ;» Για μια ολόκληρη διδακτική ώρα παρόλες τις παροτρύνσεις της Διευθύντριας να αποχωρήσετε, μένατε με τους καθηγητές μέσα στο γραφείο, και δεν σας ένοιαζε για τα 350 παιδιά, μόνα τους στην αυλή που περιφέρονταν και ρωτούσαν με αγωνία ακούγοντας τις φωνές σας, «τι συμβαίνει» και τα οποία πρόσεχε μόνον η Διευθύντρια. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό στο σχολείο και στα παιδιά;

Η Διευθύντρια μετά από αυτόν τον ασύλληπτο τραμπουκισμό εν ώρα εργασίας του σχολείου, κάλεσε με την παρέλευση του χρόνου τότε, την αστυνομία να σας διώξει, εφόσον φωνάζατε «δεν θα πάμε πουθενά εδώ θα μείνουμε όσο θέλουμε, εσύ θα φύγεις(!)» και όχι βέβαια για να σας συλλάβει όπως ψευδώς εντελώς και χρησιμοποιώντας τα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης σε εσάς (δεν δημοσίευσαν την απάντησή μου ως όφειλαν από τον νόμο, ούτε και η ΕΛΜΕ!) διαδώσατε με ταχείς ρυθμούς, -υπάρχει η καταγεγραμμένη κλίση τότε-. Αυτό το γεγονός παραποιήσατε πέρυσι και χωρίς να υπάρχει καν φέτος κάτι παρόμοιο, ξανακάνετε τα ίδια όσον αφορά την αναπάντεχη καταγγελία σας, αυτή την φορά χωρίς να μας επσκεφτείτε. Αυτή είναι η συνδικαλιστική σας πρακτική, κύριοι της ΕΛΜΕ που δεν υπογράφετε την καταγγελία σας, κι αυτά τα πεπραγμένα σας στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Φέτος κλιμακώνετε την εμπάθειά σας με χειρότερα ψεύδη και αοριστολογίες:

Για το φετινό δημοσίευμα σας:

  1. Διαμαρτύρομαι έντονα και επισημαίνω ότι το δημοσίευμα σας είναι ψευδές και συκοφαντικό.
  2. Δεν περιέχει κανένα συγκεκριμένο περιστατικό ή ενέργεια που να στηρίζει τα γραφόμενα σας. Η συκοφαντία επιδεινώνεται με την ακατάσχετη και επαναλαμβανόμενη αοριστολογία σας. Τα εσωτερικά θέματα του σχολείου που επιλύονται και έχουν όλα τα σχολεία εσωτερικά θέματα, εσείς τα θρέφετε και τα βγάζετε στην δημοσιότητα. Γιατί προβαίνετε σε τέτοιες ενέργειες;
  3. Προχωρήσατε σε καταγγελία και δημοσίευση αυτής, χωρίς καν να με ενημερώσετε και να λάβετε υπόψη την θέση μου αν υπήρχε συγκεκριμένο θέμα και χωρίς να γνωρίζω το θέμα ούτε να το αναφέρετε!. Τι φασιστικές πρακτικές είναι αυτές;
  4. Είστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλετε συγκεκριμένες ενέργειες, συμβάντα και γεγονότα που αποδεικνύονται. Ποια είναι αυτά; Υιοθετείτε επιλεκτικά αόριστες ή ανώνυμες καταγγελίες για αοριστολογίες όπως κάνατε πέρυσι ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΕΕΣ; Αυτή είναι η δουλειά της ΕΛΜΕ; Νόμιζα μέχρι που σας συνάντησα, ότι δουλειά σας είναι να βοηθάτε στην επίλυση των προβλημάτων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Με ποιο δικαίωμα αναστατώνετε κάθε τόσο το σχολείο, τους μαθητές, επιτίθεστε συνεχώς με αυτό τον ύπουλο τρόπο στην διευθύντρια καταρρακώνοντας το κύρος της μπροστά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με τα λεγόμενα και τα γραφόμενά σας, επιτίθεστε σε μια εργαζόμενη συνεπώς (όπως ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΑΠΟΔΕΊΞΩ), μητέρα τριών παιδιών που εκτελεί στο ακέραιο το καθήκον της; Απειλείτε εκφοβίζετε και βλάπτετε την εργασιακή και ηθική μου υπόσταση από θέση, χρησιμοποιώντας το «κύρος» της ΕΛΜΕ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓιΔΑ ΤΗΣ, ΑΠΟΚΡΥΠΤΩΝΤΑΣ και παραποιώντας ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και χρησιμοποιώντας, δόλιες και αθέμιτες μεθόδους.
  5. Οτιδήποτε αναφέρετε δεν είναι αληθές κι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κάτι αληθές για να κατηγορήσετε και να επιτεθείτε, λασπολογείτε ασύστολα και προσθέτετε αθροιστικά σαν τοίχο με τουβλάκια του ψεύδους και της εμπάθειας σας, ένα, ένα τα κατασκευάσματα σας. Θα κληθείτε να απαντήσετε στον νόμο για αυτά. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι δεν υπάρχει νόμος για εσάς, όπως για τον κ. Κάτσικα που είχε προβεί δυό φορές μέσα στο σχολείο μας, το 6ο ΓΕΛ Νεας Σμύρνης, στην απελευθέρωση του «μπάφου» με τις φράσεις που ξεστόμιζε ουρλιάζοντας αναψοκοκκινισμένος μπροστά στο πρόσωπό μου, χωρίς βέβαια αυτή η «απελευθέρωση» να έχει νομοθετηθεί ή μήπως νομίζετε ότι είστε και νομοθέτες;

Αυτό φαίνεται και από την περίπτωση του 2ου ΓΕΛ Μοσχάτου που αφού «αποφασίσατε και διατάξατε» εσείς, ότι δεν έπρεπε να γίνεται τηλεκπαίδευση, έπρεπε όλοι να ακολουθήσουμε την σοφή σας εντολή και να αφήσουμε τους μαθητές μας σε περίοδο κορωνοϊού, ακόμη πιο έρημους στο σπίτι και εγκαταλειμμένους χωρίς έστω και την, με τα πολλά προβλήματα τηλεκπαίδευση μέσω webex. Το θράσος σας είναι τέτοιο που καταγγέλλετε και αυτόν τον Διευθυντή που φρόντισε το σχολείο του και τους μαθητές του! Η κατάστασή σας είναι τραγική και όχι του 6ου ΓΕΛ Νεα Σμύρνης ούτε του 2ου ΓΕΛ Μοσχάτου.

Τέλος φέτος επισφραγίσατε το ανοσιούργημα σας, κλείνοντας την ανακοίνωσή σας με μια φράση απειλητική, εκφοβιστική για ένα εργαζόμενο άνθρωπο και παρακινητική σε ακαθόριστες ενέργειες εναντίον του:
«Και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει..»: Πετροβολήστε δηλαδή την διευθύντρια, που έκανε ακριβώς τι; Ξεχάσατε να μας πείτε.
Η δικαιοσύνη μετά την προσφυγή μου σε αυτήν, θα επιληφθεί του δημοσιεύματος σας ολόκληρου και της φράσης σας αυτής, που παρακινεί σε ενέργειες εναντίον εργαζομένου είτε πρόκειται για την ζωή του είτε για την δουλειά του. Αλλά ξέρω: Για εσάς όπως συνάγεται, είναι παράπτωμα η απεύθυνση στην δικαιοσύνη, θα μου κάνετε κι άλλη καταγγελία για αυτό κι όταν διαμαρτυρηθώ πάλι κι άλλη και πάει λέγοντας. Η διαμαρτυρία χωρίς την άδεια σας εδώ απαγορεύεται, μονάχα το: «σφάξε με πασά μου ν΄αγιάσω» περνάει σε εσάς.

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα», σας απαντώ.

Επίσης αν ενδιαφέρεστε και πέρα από τις λασπολογίες, υπάρχουν πάμπολλες αποδείξεις για την φροντίδα μου και την απόλυτη τήρηση του καθήκοντός μου, απέναντι στο σχολείο, στους καθηγητές του σχολείου, στους μαθητές και στους γονείς τους. Να μας παρουσιάσετε εσείς, αυτούς που έχουν να αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο για να μπορέσω κι εγώ να απαντήσω -αν δεν απαγορεύεται, τους γονείς που αναφέρεστε και τις απολύτως και ακριβώς συγκεκριμένες, αληθείς καταγγελίες στις οποίες αναφέρεστε κι όχι αυτές τις άθλιες γενικολογίες που αμαυρώνουν και λασπολογούν και τίποτε άλλο.
Κλείνοντας θα πω ότι ο συνδικαλισμός που όλοι σεβόμαστε και τιμούμε και είναι άκρως απαραίτητος για όλους τους εργαζόμενους, όταν λειτουργεί για τους λόγους που δημιουργήθηκε, καμία σχέση δεν έχει με τα κατάπτυστα καμώματά σας, εσάς των συγκεκριμένων που υπογράφετε αυτή την καταγγελία (αλήθεια δεν φαίνεστε, ποιοι είστε;

Βάλτε την υπογραφή σας σε αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη), καμώματα που ως μόνο σκοπό έχουν την καταδίωξη και την βλάβη ανθρώπων από την εργασία τους και την συλλογή ψήφων για εσάς και τίποτε άλλο. Ψήφων που σας εξασφαλίζουν προνόμια, οφέλη, οφίκια και λίγες ή καθόλου ώρες διδασκαλίας. Σε μια κοινωνία που οι Διευθυντές σχολείων δουλεύουμε μέχρι αργά το βράδυ για το σχολείο μας, οι εκπαιδευτικοί κοπιάσαμε όλο το διάστημα της τηλεκπαίδευσης με ήθος και συνέπεια ως οφείλαμε, απέναντι στους μαθητές μας, εσείς κουκουλώνετε, διαστρεβλώνετε και επιβάλλετε την αυθαιρεσία!

Χρησιμοποιείτε την θέση σας για να επιβάλλετε εξουσία με κάθε τρόπο και με τα μέσα που διαθέτετε, απειλώντας και ζωές! Όλοι οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την κοινωνική και οικονομική κρίση, αλλά εσείς (οι συγκεκριμένοι, χωρίς ονόματα και χωρίς γεγονότα, κρυμμένοι, πίσω από την λέξη ΕΛΜΕ) θέτετε ως προτεραιότητά σας να τραμπουκίζετε με κάθε τρόπο, εκ του σύνεγγυς και εξ αποστάσεως (όπως «κάμποσο καιρό πριν» και όπως και σήμερα) σε όποιους βάλετε στο στόχαστρο- και με προτίμηση στις γυναίκες- κι ας είναι άνθρωποι σωστοί σε όλα, αξιοπρεπείς εργατικοί και φιλότιμοι. Είναι απ΄ ότι φαίνεται, «ψιλά γράμματα» αυτά για εσάς μπροστά στο σκοπό σας, που αγιάζει τα μέσα, να τους εξοντώσετε, όπως δείχνουν οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σας και οι πρακτικές σας .

Δεν είναι αυτή η δουλειά σας και είναι κοινωνικά και νομικά απορριπτέες, η τακτική και οι μέθοδοί σας όπως αποδεικνύεται.

Η Διευθύντρια του 6ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης

*Το edweek,gr δημοσιεύει καταγγελίες συλλόγων εκπαιδευτικών και φυσικών προσώπων χωρις να υιοθετεί καμία απο τις απόψεις που περιλαμβάνονται στα κείμενα.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.