Κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εγκύκλιος)

Εγκύκλιος κάλυψης λειτουργικών αναγκών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Καταχώριση λειτουργικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη αποκλειστικά κενών Σχολικών Μονάδων Γενικής Παιδείας, καθώς και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης να προβούν στην καταχώριση των λειτουργικών αναγκών τους σε εκπ/κούς πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη αποκλειστικά και μόνο των κενών των Σχολικών Μονάδων Γενικής Παιδείας, καθώς και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τα οποία προέκυψαν από Μη Αναλήψεις/Παραιτήσεις/Αναβαθμίσεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μετά και την τελευταία φάση πρόσληψης και παραμένουν ακάλυπτα.

Η Εγκύκλιος

Κάλυψη Λειτουργικών Κενών Σχολικών Μονάδων Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπ/σης, Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, βάσει των διατάξεων ειδικής προκήρυξης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄), όπως ισχύει]

Σε συνέχεια των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν στις 11/01/2022 (Ζ΄ Φάση) –και προκειμένου οι Υπηρεσίες μας να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των διατάξεων του άρθρου 86 «Ειδική προκήρυξη κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής» του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει– παρακαλούμε να προβείτε στην καταχώριση των λειτουργικών αναγκών σας σε εκπ/κούς πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη αποκλειστικά και μόνο των κενών των Σχολικών Μονάδων Γενικής Παιδείας, καθώς και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τα οποία προέκυψαν από Μη Αναλήψεις/Παραιτήσεις/Αναβαθμίσεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μετά και την ως άνω φάση πρόσληψης και παραμένουν ακάλυπτα.

Επισημαίνεται ότι κατά την παρούσα διαδικασία καταχώρισης δεν θα ληφθούν υπόψη τυχόν παραιτήσεις/μη αναλήψεις εκπ/κών, οι οποίοι προσλήφθηκαν υπό το πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 111 του Ν.4821/2021.

Το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την Τετάρτη 2/2 μέχρι και την Πέμπτη 3/2, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Παρασκευή 4/2/2022.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

Δημοφιλή Άρθρα

Ν. Κεραμέως: Τέλος οι συνδικαλιστικές άδειες εκπαιδευτικών για τις Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ

Άδειες μόνιμων εκπαιδευτικών – ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός – Νομοθετικό πλαίσιο

ΟΛΜΕ προς εκπαιδευτικούς: Τέλος η τηλεκπαίδευση από το σπίτι, μόνο από το σχολείο πλέον!

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.