Ημερίδα Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε: Ισότητα και ποιότητα στην εκπαίδευση σε καιρό πανδημίας | 17 Απριλίου

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευσ (Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε) διοργανώνει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ημερίδα με θέμα: «Ισότητα και ποιότητα στην εκπαίδευση σε καιρό πανδημίας». 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου, 9.30-14.30, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο:

https://authgr.zoom.us/j/98174923865pwd=czR0a0J3UWhNbFlkYUdLVHdRTEVsZz09

Meeting ID: 981 7492 3865
Passcode: 969019

Το θέμα της Ημερίδας εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει η διακοπή της φοίτησης λόγω της πανδημίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα για την ποιότητα της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας και για την ισότητα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και αποτελεσμάτων. Έμφαση δίνεται στην εμπειρία της τηλεκπαίδευσης από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών. Η Ημερίδα επιδιώκει να φωτίσει τα προβλήματα και να θέσει προτεραιότητες για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε επίπεδο εκπαιδευτικής πολιτικής και πράξης, αναδεικνύοντας παράλληλα στόχους για την εκπαιδευτική έρευνα.

Το Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία ερευνητικής ομάδας του Α.Π.Θ. και λειτουργεί ως ένα συλλογικό εγχείρημα ερευνητών, εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης από όλη την ελληνική επικράτεια. Τελεί υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Αποτελεί επιστημονικό φορέα, που έχει ως επίκεντρο τον πολιτισμικό πλουραλισμό της ελληνικής κοινωνίας και επιδιώκει να συμβάλει: α) στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, β) στη διεύρυνση της έρευνας στο πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, γ) στην εισαγωγή και στήριξη καινοτομιών στο σχολείο και δ) στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας, μέσα από την προώθηση ενός εκπαιδευτικού διαλόγου.

Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε.: http://paratiritirio.web.auth.gr
E-mail: paratiritirio@edlit.auth.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο, εδώ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.