Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη: Ενημέρωση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (https://eclass.sch.gr/) έχει προετοιμαστεί για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Έτσι από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, όλα τα μαθήματα έχουν γίνει αυτόματα ανενεργά. Τούτο είναι αναγκαίο, καθώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει σχολείο, να έχει διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές.

Σημειώστε ότι εφόσον το μάθημα είναι ανενεργό δεν εμφανίζεται στον κατάλογο των μαθημάτων του σχολείου σας πάρα μόνο στο χαρτοφυλάκιο σας. Το υλικό του μαθήματος και η οργάνωσή του έχουν παραμείνει ως έχει. Ταυτόχρονα έχουν απεγγραφεί όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί έχουν αλλάξει τάξη και περνούν σε επόμενη.

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το μάθημά σας για τη νέα σχολική χρονιά τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Συνδεθείτε στην πλατφόρμα (https://eclass.sch.gr/) με τα στοιχεία σας.
  • Στο χαρτοφυλάκιο σας κάντε κλικ στο μάθημα που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε. (Προσοχή τα ανενεργά μαθήματα εμφανίζονται με “αχνά” γράμματα).
  • Στη σελίδα του μαθήματος κάντε κλικ στο μενού αριστερά στην επιλογή “Διαχείριση μαθήματος” / “Ρυθμίσεις“.
  • Στην σελίδα των ρυθμίσεων του μαθήματος που εμφανίζεται, αναζητήστε τις επιλογές που αφορούν την “Πρόσβαση”. Αλλάξτε την επιλογή “Ανενεργό μάθημα” σε “Ανοικτό με Εγγραφή” ή “Κλειστό”. Επίσης στην περίπτωση που έχετε αλλάξει σχολική μονάδα στην ίδια οθόνη των ρυθμίσεων μπορείτε να δηλώσετε τη νέα σχολική μονάδα διαγράφοντας την προηγούμενη.
  • Τέλος κάντε κλικ στο κουμπί “Υποβολή” για να αποθηκεύσετε τις νέες ρύθμισεις. Το μάθημα είναι πλέον ενεργό και εμφανίζεται στον κατάλογο των μαθημάτων του σχολείου σας .

Καλή σχολική χρονιά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.