ΙΕΠ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το μητρώο επιμορφωτών επιμόρφωσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Το ΙΕΠ εξέδωσε πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων στο ανοικτό Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για την κάλυψη των αναγκών της Πράξης «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5070654, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014 -2020».

Διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να εγγραφούν στο ανωτέρω Μητρώο καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo από Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 13:00 έως και Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 13:00, συμπληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα απαραίτητα πεδία, με τα αντίστοιχα τεκμήρια όπως περιγράφονται στην παρούσα Πρόσκληση.

Ειδικότερα η παρούσα πρόσκληση αφορά στην κάλυψη των εξής θέσεων:

  1. Έντεκα (11) Εποπτών για τον επιστημονικό συντονισμό της παραγωγής του Επιμορφωτικού Υλικού,
  2. Σαράντα ενός (41) Εκπονητών για την παραγωγή του Επιμορφωτικού Υλικού,
  3. Επιμορφωτών Α’ και
  4. Επιμορφωτών Β’.

Επισημαίνεται ότι το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί με βάση την παρούσα Πρόσκληση, παραμένει ανοικτό και δύναται να χρησιμοποιείται μελλοντικά για συναφείς συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του Ι.Ε.Π., όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

1. ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το φυσικό αντικείμενο του Έργου είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης απευθύνεται σε περίπου 11.500 εκπαιδευτικούς.

Η Εισαγωγική Επιμόρφωση θα υλοποιηθεί εφαρμόζοντας τεχνικές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (24 ώρες σύγχρονης και 72 ώρες ασύγχρονης). Η επιμόρφωση θα περιλαμβάνει τη θεωρητική πλαισίωση στα επιμέρους θεματικά πεδία και θα αξιοποιεί τη μελέτη σεναρίων, τεχνικές αντεστραμμένης τάξης, διερευνητικής μάθησης, συνεργατικής επίλυσης προβλήματος, μάθησης μέσω (ερευνητικού) σχεδιασμού, κ.ά.

Επισημαίνεται, προκειμένου να είναι ευκολότερη η αναγωγή σε πεδία παλαιότερων εισαγωγικών επιμορφώσεων, ότι τα θεματικά πεδία Α1 και Α2 αντιστοιχούν στο παλαιότερο πεδίο «Εκπαιδευτικός και μαθητής», τα Α3, Α4 και Β1 στο «Μεθοδολογία της Διδασκαλίας», τα Α5 και Α6 στο «Σχολείο και Κοινωνία», το Β2 στο «Η εκπαίδευση σήμερα» και το Γ στο «Εκπαιδευτική αξιολόγηση».

Η διάρκεια της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (96 ώρες ανά τμήμα), θα έχει διάρκεια ενδεικτικά δέκα οκτώ (18) εβδομάδες και θα υλοποιηθεί σε τμήματα των 15-20 ατόμων περίπου.

Δείτε την πρόσκληση του ΙΕΠ, εδώ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.