ΙΕΠ: Ποια είναι τα 200 πιλοτικά νηπιαγωγεία που θα παραλάβουν tablet

Εγκρίθηκε ο  οριστικός πίνακας με τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Πράξης «Πιλοτικές παρεμβάσεις υποστήριξης αξιοποίησης προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών στην Προσχολική Εκπαίδευση».

Τα νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν σε πιλοτική εφαρμογή και θα παραλάβουν tablet

Στις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες θα αποσταλεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός (tablet),  οι οποίες καλούνται να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

α. Παραλαβή του τεχνολογικού  εξοπλισμού (tablet),

β. Εγκατάσταση στο tablet (προαιρετικά και σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή που  διαθέτει η σχολική μονάδα) και εφαρμογή του ψηφιακού εκπαιδευτικού λογισμικού,

γ. Συμμετοχή  στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης,

δ. Αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού

ε. Συμμετοχή στην αποτίμηση  της πιλοτικής εφαρμογής.

Η πιλοτική εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2022-2023 και η αξιοποίηση του  τεχνολογικού εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού λογισμικού θα καλύπτει μία γενική ενότητα με  παιγνιώδεις δραστηριότητες λογικής, μνήμης, παρατηρητικότητας, προσοχής και ευέλικτης σκέψης,  δραστηριότητες από τουλάχιστον τρία (3) από τα τέσσερα (4) θεματικά πεδία του Νέου  Προγράμματος Σπουδών για την Προσχολική Εκπαίδευση και θα έχει διάρκεια κατ’ ελάχιστον είκοσι  (20) διδακτικές ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60 των σχολείων που θα λάβουν μέρος στην πιλοτική εφαρμογή θα  παρακολουθήσουν πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 23 ωρών (3 ώρες σύγχρονη και 20 ώρες  ασύγχρονη) σε θέματα παιδαγωγικής αξιοποίησης του διατιθέμενου ψηφιακού εκπαιδευτικού  λογισμικού ενώ θα λάβουν και βεβαίωση παρακολούθησης της επιμόρφωσης και συμμετοχής τους  στη δράση.

Δείτε εδώ την απόφαση με τα νηπιαγωγεία

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.