ΙΕΠ: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό

Ξεκινά η Επιμόρφωση 33.000 εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τη Δευτέρα 12/12/2022 και ώρα  13:00 έως την Τετάρτη 28/12/2022 και ώρα 13:00. Αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, μόνιμοι ή αναπληρωτές, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Επιμόρφωση στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό (Β‘ Φάση) αφορά 33.000 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο 51 διαθέσιμων επιμορφωτικών προγραμμάτων για τα νέα Προγράμματα Σπουδών Γενικής Εκπαίδευσης και προγραμματίζεται να υλοποιηθεί σε δύο επιμορφωτικούς κύκλους (8 ώρες σύγχρονη-28 ώρες ασύγχρονη επιμόρφωση).

ΙΕΠ: Η επιμόρφωση, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης) και στοχεύει:

α) στην εξοικείωση με τις αρχές, τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία και τις παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές των νέων προγραμμάτων σπουδών,

β) στην προσέγγιση των εννοιών που διατρέχουν τα επιμέρους γνωστικά πεδία,

γ) στην εξάσκηση στον σχεδιασμό αναλυτικού προγράμματος μαθήματος σύμφωνα με τα νέα ΠΣ γενικής εκπαίδευσης,

δ) στην ανάπτυξη διδακτικών σεναρίων και ε) στη δημιουργία και τον συντονισμό κοινοτήτων μάθησης.

Η διάρκεια κάθε επιμορφωτικού προγράμματος μεικτού τύπου είναι τριάντα έξι (36) ώρες και πιο συγκεκριμένα οκτώ (8) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, είκοσι (28) ώρες  ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οκτώ (8) ώρες  μελέτη για την εκπόνηση διδακτικού σεναρίου) και οι οποίες πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα έως επτά (7) εβδομάδων. Η επιτυχής παρακολούθηση και υλοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος οδηγεί σε πιστοποιημένη  επιμόρφωση τριάντα έξι (36) ωρών.

Η υλοποίηση της επιμόρφωσης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους διάρκειας 7 εβδομάδων ο καθένας.

Απαραίτητη  προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στην επιμόρφωση είναι η εγγραφή στο  Μητρώο του ΙΕΠ.

Κάθε εκπαιδευτικός παρακολουθεί ένα (1) επιμορφωτικό πρόγραμμα συγκεκριμένου  γνωστικού αντικειμένου, το οποίο θα προκύψει από την επεξεργασία των αιτήσεων δηλώσεων μετά τη λήξη της προθεσμίας της παρούσας πρόσκλησης. Ανάλογα με την  ειδικότητα ως πρώτη ανάθεση και τον τύπο σχολείου υπηρέτησης, θα υπάρχουν διαθέσιμα ένα  ή περισσότερα του ενός προγράμματα για κάθε εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με  την ειδικότητά τους δηλώνουν με σειρά προτίμησης τα επιμορφωτικά προγράμματα που  επιθυμούν να παρακολουθήσουν, με δυνατότητα επιλογής όλων των διαθέσιμων  προγραμμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εκπαιδευτικοί που ήδη έχουν επιμορφωθεί στα Νέα  Προγράμματα Σπουδών κατά τη φάση της Πιλοτικής Εφαρμογής (Α’ φάση) το σχολικό έτος  2021-2022 δε δύνανται να συμμετάσχουν στην παρούσα φάση επιμόρφωσης.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί εντάσσονται σε τμήματα ανάλογα με την  ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους, τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης /Διοικητική  Περιφέρεια που υπηρετούν και τη σειρά προτίμησης του επιμορφωτικού  προγράμματος/γνωστικού αντικειμένου. Το έργο είναι χωροθετημένο και η ομάδα στόχος για  κάθε κατηγορία περιφέρειας είναι προκαθορισμένη. Η κατανομή σε τμήματα ακολουθεί τη  γεωγραφική κατανομή των τμημάτων στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, όπως αποτυπώνεται στον Πίνακα του Παραρτήματος της παρούσας πρόσκλησης. Το 0,25 και το 0,5 τμήματος στον  πίνακα αντιστοιχεί, ενδεικτικά για ένα τμήμα 24 εκπαιδευτικών, σε 8 και 16 εκπαιδευτικούς  αντίστοιχα και σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση ένα τμήμα μπορεί να έχει εκπαιδευτικούς  από περισσότερες της μιας διοικητικής περιφέρειας.

Δείτε εδώ ολόκληρο το έγραφο καθώς και τα προσφερόμενα επιμορφωτικά προγράμματα ανά γνωστικό αντικείμενο

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.