eTwinning: Διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια για το σχολικό έτος 2022-2023

Η ενημερωτική εγκύκλιος για τις τηλεκπαιδεύσεις που υλοποιούνται από το εθελοντικό σώμα Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών-πρεσβευτών ‘eTwinning’ για το σχολικό έτος 2022-2023 στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης ‘eTwinning’.

eTwinning: Τηλεκπαιδεύσεις για το σχολικό έτος 2022-2023

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι θέσεις για τις τηλεκπαιδεύσεις πρεσβευτών «eTwinning» είναι περιορισμένες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής ακολουθώντας τον ως άνω αναφερόμενο σύνδεσμο εγγραφής. Επίσης, στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης στην ενότητα «Τηλεκπαιδεύσεις-Webinars» (https://www.etwinning.gr/news/webinars) μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους εγγραφής για όλες τις προγραμματιζόμενες τηλεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν συμμετοχή σε τηλεκπαιδεύσεις που υλοποιούν οι πρεσβευτές «eTwinning» της περιοχής τους, αλλά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  και σε τηλεκπαιδεύσεις που υλοποιούν πρεσβευτές «eTwinning» άλλων περιοχών.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί κατά την αίτηση συμμετοχής τους, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.

Αλλαγές ή τροποποιήσεις που ενδέχεται να προκύπτουν στο πρόγραμμα των ημερίδων θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης «eTwinning». Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται σχετικά πριν την παρακολούθηση της ημερίδας για την οποία έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Μετά το τέλος εκάστης τηλεκπαίδευσης πρεσβευτών «eTwinning», χορηγούνται ηλεκτρονικά βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η ευρωπαϊκή δράση «eTwinning»

Το «eTwinning» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, συνεργάζονται με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) για την υλοποίηση «eTwinning» έργων που προωθούν τις υπερεθνικές συνεργατικές δραστηριότητες αλλά και τη μάθηση STEAM με σημαντικά παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ευρωπαϊκή δράση «eTwinning» κατέχει κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι συνεργατικές δραστηριότητες «eTwinning» πραγματοποιούνται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης «European School Education Platform-ESEP» που ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το έτος 2022 με στόχο να αποτελέσει έναν ασφαλή διαδικτυακό χώρο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσφέροντας ευρύ φάσμα δυνατοτήτων δικτύωσης.

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης παρέχει ποικίλα εργαλεία και υπηρεσίες στους/στις εκπαιδευτικούς και στους μαθητές/τριες που συνεργάζονται διαδικτυακά με άλλα σχολεία του εξωτερικού ή του εσωτερικού για την εκπόνηση Ευρωπαϊκών ή Εθνικών Έργων «eTwinning» αντίστοιχα. Επίσης, η δράση «eTwinning» προωθεί ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης για τους εκπαιδευτικούς.

Το «eTwinning» λειτουργεί μέσω του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού και της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης που συντονίζει το δίκτυο των Εθνικών Οργανισμών Υποστήριξης.

Στην Ελλάδα, ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης λειτουργεί υπό τη διεύθυνση και εποπτεία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σημείο ενημέρωσης για όλες τις δράσεις «eTwinning» αποτελεί η ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης https://www.etwinning.gr

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το εθελοντικό σώμα των Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών – πρεσβευτών ‘eTwinning’, που αναλαμβάνουν καθοδηγητικό ρόλο για τους/τις εκπαιδευτικούς των περιοχών ευθύνης τους όσον αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των «eTwinning» έργων. Μεταξύ άλλων, υλοποιούν τηλεκπαιδεύσεις (webinars) σε σειρά θεματικών, όπως «Ημερίδα για μη εγγεγραμμένους στο eTwinning», «Παρουσίαση πλατφόρμας ESEP» «Twinspace», «Ενίσχυση Ποιότητας eTwinning έργων», «eTwinning Schools», «Ψηφιακά Εργαλεία και eTwinning», «eTwinning και Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και «eTwinning και Initial Teacher Education».

Διαβάστε εδώ την  εγκύκλιο.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέακαι η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.