ΕΠΑΛ: Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών και ψυχολόγων

ΙΕΠ:  Διεξαγωγή εξ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, μόνιμων και  αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ

Η επιμόρφωση  που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2023 αφορά τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και  αναπληρωτές, τα στελέχη εκπαίδευσης, τους αναπληρωτές Ψυχολόγους (ΠΕ23), τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), που υπηρετούν στα ΕΠΑ.Λ. το σχολικό έτος 2022-2023 

Θα έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων:

α) είκοσι (20) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση (συνεδρίες) και

β) δώδεκα (12) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση  αφορά τέσσερεις (4) διακριτές θεματικές ενότητες:

Θεματική Ενότητα 1 (ΥΜ1): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Νέων Ελληνικών στην Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ.

Θεματική Ενότητα 2 (ΥΜ2): Εφαρμογή της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας (συνδιδασκαλίας του ιδίου αντικειμένου) για το μάθημα των Μαθηματικών στην Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ.

Θεματική Ενότητα 3 (ΥΜ3): Θεσμός Συμβούλου Καθηγητή – Ο ρόλος του στην υποστήριξη μαθητών και μαθητριών για την καλύτερη ένταξή τους στη σχολική ζωή, με προτεραιότητα τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Τάξης ΕΠΑ.Λ.

Θεματική Ενότητα 4 (ΥΜ4): Ψυχολόγος – Ο θεσμικός ρόλος στο πλαίσιο της Δράσης ΜΝΑΕ, η λειτουργία Ψυχολόγου στην Σχολική Μονάδα, μεθοδολογίες και συνεργασίες/συνέργειες με τους Συμβούλους Καθηγητές

Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι επιμορφωτές να αναλάβουν επιμορφωτικό έργο είναι να έχουν επιμορφωθεί σε μία από τις επιμορφώσεις επιμορφωτών που εγκρίθηκαν με τις υπ’ αρ. πρωτ.:

  • 1522/07-02-2020 (Πράξη 7/06-02-2020, ΑΔΑ: ΩΝΠΡΟΞΛΔ-Ψ11) και 2808/14-04-2020 (Πράξη 19/10-04-2020, ΑΔΑ: ΨΖΚΤΟΞΛΔ-ΩΙΗ) Βλέπε Πίνακα Α
  • 5738/07-05-2021 (Πράξη 24/06-05-2021, ΑΔΑ: 68ΓΤΟΞΛΔ-27Π) Βλέπε Πίνακα Γ και
  • 22757/30-12-2021 (Πράξη 70/29-12-2021, ΑΔΑ: ΨΓΘΤΟΞΛΔ-ΥΕ5) Βλέπε Πίνακα Β αποφάσεις του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.

Οι επιμορφωτές υλοποιούν τόσο τις σύγχρονες όσο και τις ασύγχρονες δράσεις που προβλέπονται για κάθε τμήμα που τους ανατίθεται, με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο επιμορφωτής παραδίδει μια έκθεση αξιολόγησης ανά τμήμα επιμόρφωσης, σε διάστημα ενός μήνα από την λήξη της επιμόρφωσης.

Στο πλαίσιο της ασύγχρονης επιμόρφωσης καλείται:

  • να μελετήσει τις δύο δραστηριότητες (σενάρια) που υποβλήθηκαν από κάθε επιμορφούμενο κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης σε αρχική και τελική έκδοση και να αξιολογήσει την τελική τους έκδοση, ώστε να εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
  • να υποστηρίζει, να ανατροφοδοτεί και να καθοδηγεί τον κάθε επιμορφούμενο σε όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης για την εκπόνηση της τελικής δραστηριότητας (σεναρίου)

Το ελάχιστο πλήθος των επιμορφούμενων ανά τμήμα που θα εκπονήσει τα προβλεπόμενα δύο σενάρια, ώστε να τεκμηριώνεται η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου από τον επιμορφωτή που υποστηρίζει το τμήμα, στη φάση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης είναι τα 2/3.

Επίσης ο επιμορφωτής σε όλη τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύνολο 32 ωρών) αναπτύσσει μια αλληλεπίδραση με τον επιμορφούμενο μέσω ενός forum που σκοπό έχει τη διευκόλυνση της αυτοκατευθυνόμενης μάθησης ώστε να εξασφαλίσει αμοιβαία επανατροφοδότηση ανάμεσα στον επιμορφούμενο και στο πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.