Ενημέρωση 2/12/2021: Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού – Η σχετική λίστα

Κλειστά σχολεία: Λουκέτο σε αρκετά σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις 2/2/2021 οι σχολικές μονάδες που είναι σε πλήρη αναστολή αντιστοιχούν στο 0,02 %, του συνόλου και τα τμήματα (μερική αναστολή) σε 0,01 % του συνόλου.

Δείτε τη λίστα των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά το επόμενο διάστημα (η λίστα ανανεώνεται)

Ονομασία Δήμος Διεύθυνση Αναστολή έως και Παρατηρήσεις
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΡΟΔΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
03/12/2021 Α Γενικής Παιδείας (Α Τάξη) από 25/11 έως και 3/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΔΙΝΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΓΔΙΝΕΣ –
ΙΣΤΙΑΙΑΣ
02/12/2021
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΛΑΜΟΣ 03/12/2021
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ Κυπρίνος
Ορεστιάδας
04/12/2021 ΣΤ (ΣΤ Τάξη) από 25/11 έως και 4/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ 05/12/2021 6 (ΣΤ Τάξη), ΑΓΓΛΙΚΑ 6 (ΣΤ Τάξη), ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤ (ΣΤ Τάξη), Ζ0*ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη), Ζ1*ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη), Ζ2*ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη), ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ ΣΤ (ΣΤ Τάξη) από 26/11 έως και 5/12
2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 6 06/12/2021 Γ_ΤεχΤροφίμων (Γ Τάξη) από 26/11 έως και 6/12
1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ
08/12/2021 ΓΓ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ (Γ Τάξη) από 29/11 έως και 8/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΛΟΧΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΒΛΟΧΟΣ 09/12/2021 Α (Α Τάξη), Β (Β Τάξη) από 30/11 έως και 9/12
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΛΟΧΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΒΛΟΧΟΣ 09/12/2021
2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ 2 09/12/2021 A4 (Α Τάξη) από 29/11 έως και 9/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΡΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΝΕΣ 10/12/2021 Δ ΤΑΞΗ (Δ Τάξη) από 1/12 έως και 10/12

 

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορείτε να βλέπετε ΕΔΩ(Συνεχής Ενημέρωση)

Σημειώνεται ότι στους χώρους των υπό αναστολή λειτουργίας σχολείων και τμημάτων έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κρούσματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,
  • οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

  • απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
  • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:

Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • 2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).

Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ. Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Το πρωτόκολλο «Αρχές Διαχείρισης Ύποπτων ή Επιβεβαιωμένων Περιστατικών Λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες» του ΕΟΔΥ θα περιλαμβάνει περαιτέρω αναλυτική περιγραφή του ορισμού «στενής επαφής» και οδηγίες διαχείρισης των κρουσμάτων.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα σχολική χρονιά: Ανακοινώθηκαν τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.