Έναρξη Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Πληροφορίες επί της διαδικασίας έναρξης του προγράμματος “Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση” στάλθηκαν  στα e-mail του my school συναδέλφων από την ομάδα διαχείρισης του Προγράμματος.

Επιμόρφωση Τ4Ε. Θέμα: [T4E]

Πληροφορίες για το πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης

Μήνυμα:

Αγαπητές/οί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με το μήνυμα αυτό θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο πρόγραμμα «Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» που έχει οργανωθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (http://t4e.sch.gr).

Σκοπός του παρόντος προγράμματος σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως μάθησης, διάρκειας 8 εβδομάδων, είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων σε σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου αυτή να καταστεί με ποιοτικούς όρους εφικτή στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

Θα αξιοποιηθούν τεχνολογίες σύγχρονης (Cisco WebEx) και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (πλατφόρμες eClass και e-me) για βιωματική μάθηση.

Για την ενίσχυση της πρόσβασης όλων των επιμορφούμενων γίνεται χρήση τεχνολογικών βοηθημάτων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα διερμηνείας των σύγχρονων τηλεδιασκέψεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Παρακαλούμε ενημερώστε στο helpdesk@t4e.sch.gr αν χρειάζεστε κάποια προσαρμογή και το τμήμα στο οποίο ανήκετε, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή σας στο μαθησιακό περιεχόμενο.

Με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι https://eclass.t4e.sch.gr.

Για να συνδεθείτε χρησιμοποιήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr). Όταν ανοίξουν τα τμήματα που συμμετέχετε θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα.

Μπορείτε να δείτε το εισαγωγικό βίντεο στο κανάλι του έργου στο YouTube.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το πρόγραμμα Τ4Ε;

Εβδομάδα έναρξης: 28.03.2021 – 02.04.2021

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε ένα εποικοδομητικό ταξίδι αλληλεπίδρασης και εμπειρίας! Καλή αρχή,

Oι συντελεστές του προγράμματος

Δείτε το video

Θέμα: [T4E] Έναρξη Τμήματος Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Μήνυμα:

Αγαπητές/οί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος, και μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή μαθησιακή πλατφόρμα https://eclass.t4e.sch.gr σας καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα «Ταχύρρυθμης Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Με τους κωδικούς που ήδη διαθέτετε για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (sch.gr), θα μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στην επιμορφωτική διαδικασία.

Με τη σύνδεσή σας αυτή θα έχετε πρόσβαση στην eClass (αρχικά και στην e-me μετέπειτα) στην οποία θα βρείτε μαθησιακό υλικό για τις δύο Δράσεις του προγράμματος (Δ1 & Δ2) το οποίο και θα πρέπει να μελετήσετε εντός του δοθέντος χρονοδιαγράμματος (βλ. υλικό). Ξεκινήστε από το υλικό της Δ1 και κυρίως από τον οδηγό του επιμορφούμενου, ώστε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τη διάρθρωση του επιμορφωτικού προγράμματος (χρονοδιάγραμμα, δομή, κ.ά.), τις οδηγίες μελέτης του υλικού, καθώς και τις μαθησιακές δραστηριότητες.

Σύμβουλος και καθοδηγητής σας τις επόμενες 8 εβδομάδες θα είναι ένας έμπειρος/-η επιμορφωτής/-τρια, που έχει επιλεγεί για το διαδικτυακό τμήμα επιμόρφωσης που ανήκετε. Κάθε μία βδομάδα θα έχετε μία σύγχρονη τηλεσυνεδρία μαζί του/της για την υποστήριξη του προγράμματος, παρέχοντας υποστήριξη στην κατανόηση των καλών πρακτικών σχεδιασμού της διδασκαλίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων/λειτουργιών, που προσφέρουν οι πλατφόρμες eClass, e-me, WebEx.

Ακολουθώντας τις καλές διδακτικές πρακτικές, που η εμπειρία σας αναδεικνύει, σε ένα περιβάλλον τεχνολογικά εμπλουτισμένης μάθησης, στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας στη δια ζώσης, αλλά και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενορχηστρώνοντας ένα πρόγραμμα με ποιοτικούς όρους.

Καλή αρχή! Oι συντελεστές του προγράμματος

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.