Ελληνική PISA: Πρόσκληση ΙΕΠ για επόπτες και θεματοδότες εθνικών εξετάσεων

Ελληνική PISA: Στο πλάισιο της εφαρμογή του συστήματος «PISA» από φέτος για τον έλεγχο της απόδοσης του εκπαιδευτικού συστήματος  με γραπτές εξετάσεις  σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, το ΙΕΠ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων για επιλογή εποπτών και θεματοδοτών.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή εποπτών και θεματοδοτών της Πράξης «Διεξαγωγή εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/τριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων» με MIS: 5161483 εξέδωσε το ΙΕΠ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση οι εθνικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το σχολικό έτος 2021-22 σε  έως 6.000 μαθητές/-τριες για τη Στ’  Δημοτικού και έως 6.000 μαθητές/-τριες για τη Γ’ Γυμνασίου σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες της χώρας. Τα σχολεία (έως και  600 στον αριθμό)  επιλέγονται βάσει στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Σκοπός των ως άνω εξετάσεων είναι η εξαγωγή πορισμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών και τον βαθμό επίτευξης των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο, περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων   είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους διδάσκοντες κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Ειδικότερα η πρόσκληση ΙΕΠ αφορά ανάθεση σε:

  • Τέσσερις (4) Επόπτες, ένας (1) ανά γνωστικό αντικείμενο και βαθμίδα εκπαίδευσης
  • Έως είκοσι (20) Θεματοδότες, πέντε (5) ανά γνωστικό αντικείμενο και βαθμίδα εκπαίδευσης

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη, εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο Επόπτη Πιλοτικής Εφαρμογής/Υποστηρικτή-Επιμορφωτή Πιλοτικής Εφαρμογής/Επόπτη Μετασχηματισμού Επιμορφωτικού Υλικού, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo από 4/2/2022 και ώρα 15:00 έως 15/2/2022 και μέχρι τις 15:00, συμπληρώνοντας αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα απαραίτητα πεδία, όπως περιγράφονται στην παρούσα Πρόσκληση.

  • Υποβολή αίτησης, εδώ.

Δικαιούχοι αιτήσεως:

Επόπτες:

α) Μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. και επιστημονικοί συνεργάτες με διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών,

β) Εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιας και ιδιωτικής, με τουλάχιστον δέκα (10) έτη εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, κλάδου ΠΕ70 για τις ΚΘ1 και ΚΘ2, ΠΕ02 για την ΚΘ3 και ΠΕ03 για την ΚΘ4.

Θεματοδότες:

Εν ενεργεία Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιας και ιδιωτικής, με τουλάχιστον δέκα (10) έτη εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, κλάδου ΠΕ70 για τις ΚΘ5 και ΚΘ6, ΠΕ02 για την ΚΘ7 και ΠΕ03 για την ΚΘ8.

Επισημαίνεται ότι οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και τα μέλη Δ.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Ε.Π. που συνταξιοδοτούνται μετά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίοι απολύονται μετά την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων, συνεχίζουν να θεωρούνται ενεργοί στον πίνακα κατάταξης για ανάθεση και παροχή έργου.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. και του Ι.Ε.Π., δεν έχουν δικαίωμα αιτήσεως για το διάστημα που υπηρετούν στους εν λόγω φορείς.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.